En fråga

Jag fick en fråga...

Hej. Jag ska nämligen flytta till delawere nästa år för att plugga på ett community college. Har läst runt lite på internet för att få lite mer information om delstaten. Och måste bara fråga dig om de verkligen är så som de flesta amerikanerna skriver på forumen. Typ att det är mycket kriminalitet samt väldigt tråkig stad.. Uber tråkigt uteliv, att det inte är en stad för 20åringar att de är en stad för gamla par och så vidare..


Mitt svar:

Jag älskar Delaware!!! Delaware är den näst minsta delstaten här i USA. Och visst finns det kriminalitet, finns överallt i USA. Om man vet vart man kan vistas när det är mörkt så bör det inte vara några problem. Uteliv och festande kanske inte är så mycket att hurra för. Man måsta vara 21 år för att få dricka här, och komma in på ställen. Staden Newark här är en universitetsstad med mycket ungt folk och det finns många barer/pubar. Inga direkt klubbar. Jag älskar Delaware för det passar mig att bo i "småstad", men samtidigt är det så nära till New York (2 timmar), Washington DC (2 timmar), Philadelphia (45min)... Så dit kan man åka hur lätt som helst. Innan jag flyttade till Delaware hade jag aldrig hört talas om Delaware. Men nu är jag förälskad i staten and I love living here....

Hoppas du blir lite klokare :)


Höst

Idag känns det som höst ut. 22 grader, kall bris, molnigt, och regnet hänger i luften. U N D E R B A R T ! ! !

Har mer energi än jag haft på väldigt länge. Hoppas det håller i sig....

Håller på att bakar lite kanel och vaniljbullar. Extra svenskt med svenskt vaniljsocker, pärlsocker och bullformar. Hoppas de blir smaskens! Så himla lätt att göra egentligen, bara jäsningen som tar massa tid!

Så fort de är färdiga i ugnen ska jag och lilleman gå ut på promenix... Sen ska jag njuta av min sista dag i ledighet....Sötast i stan.....

Back to school

Nu har skolan börjat igen, imorgon har jag min första lektion (kvällstid)... Jag ser framemot att plugga igen efter ett fyra månader långt sommarlov. Men fråga mig igen om ett par veckor så kanske jag har changed my mind :)

Annars händer det inte så mycket här. Våran bil har varit sönder sen i torsdags, den dog platt fall när jag skulle åka till affären och köpa mjölk. Och äntligen idag har darling fått tid och alla delar som behövdes för att fixa den. Man är totalt handikappad utan bil här och det är sjukt jobbigt!

Zachiboy är en liten pain in the ass som alltid, men vad vi älskar honom. Nu ligger han här och sussar sött.

Vädret ska vi inte prata om, jag är så trött på värme och fuktighet. Har varit upp mot 30 grader med ca 90 % luftfuktighet....blääää!! Idag är det "bara" 21 grader och det är så skönt.

En liten update bar!!


Sämst

Jag är så sämst på att blogga. Sen vi kom hem från Sverige har jag drabbats av nåt weird jet leg... Jag har varit trött konstant. Vid nio halv tio på kvällen har jag varit så trött och somnat direkt. Vilket resulterat i att jag vaknat runt sex på morgonen. Sen har jag gått som i en dimma på dagen och gäspat. I think I need some vitaminer!

Om två veckor börjar skola och praktik igen, jag längtar faktist till att få lite rutin i vardagen. Något annat jag längtar efter är höst, kyla, regn!!!! Jag är så sjukt trött på denna värma och fuktighet. Minst 30 grader varje dag. Bläääääääää! Som svensk måste man väl klaga på vädret va?

Idag ska jag sätta ihop en Billy hylla. Vi va på IKEA i flera timmar igår, det va sjukt mycket folk där. Men vi fick massa fint inhandlat. Nu ska vi bara sätta ihop, sätta upp och lite sånt....

Later!

Shopping

Idag har vi varit och storhandlat. VI behöver nog inte handla förrän till jul nu :).. Alltid härligt att fylla på förråden. Nu sitter vi här med kurrande magar, lax och potatis i ugnen som snart är färdigt. Självklart är det min kära man som lagar mat. I utbyte slapp han bära varorna från bilen. Han bar en omgång och jag sex. Fick hjälp av en snäll granne som bar upp 32 burkar läsk... Skulle aldrig hända i Sweden....

Köpte världens mysigaste filt idag. Så nu längtar jag till hösten så jag kan få krypa upp i soffan med min filt och en härlig bok. Min mamma köpte några pocketböcker till mig i Sweden så jag ska nog ha att läsa i höst.

Det känns konstigt att vara hemma, och jag tänker på Sverige jättemycket. Kan nästan få ångest när jag tänker på hur mycket jag saknar min familj och mina vänner.

Jag har en helt fantastisk familj och underbara vänner i Sverige. Jag hoppas ni vet det. Vi hade verkligen en underbar resa, den bästa Sverige resan hitills. I love you all!!!

RSS 2.0