Sweden

Nu har vi varit hemma sen torsdagskväll. Det känns bra, fast igår hade jag total ångest över att vara här, jag tänkte hela tiden hur ska jag kunna leva här. Vi hade en underbar semester i Sverige och jag älskar min familj och mina vänner så troligt mycket.

Det känns nästan som man behöver lite semester nu för harregu vad vi har flängt runt där hemma. Att försöka göra så mycket, träffa så många på kort tid tar på krafterna. Men det har varit underbart.

Igår va vi och hämtade Zach, han blev överlycklig och kunda knappt sluta hoppa runt och ge en pussar. Som vi hade saknat honom.

Vädret är väldigt nice, runt 27-28 grader och svalkande vind.... Idag blir det lite tvättande och städande....

Fixa fixa fixa

Håller på och fixar och donar. Packar lite här, packar lite där. Vi har sjukt mycket grejer med oss till folk i Sverige. Det är converse skor, hasselnöts kaffe, läsk, poptarts, lite alkohol... Vi hade tur och bokade våra biljetter innan de ändrade till att man bara får ha med sig en väska, så vi får ha 2 var. 23kg i varje, det blir 92 kg totalt. Har ju tänkt att shoppa en hel del nödvändiga saker i Sverige, for example nyponsoppa, choklad och läpsyl. Då måste man ju ha mycket plats :)

Kollar lite halvt på Bridget Jones i backgrunden, härlig film. Darling jobbar sent idag så det är lite tråkigt och tomt.

Jag tror att hunden känner på sig att något är på gång. Jaag packar och fixar, han följer efter. I bland kallar vi han skuggan, för det är sällan jag kan gå någonstans utan att han följer efter. Ibland när jag duschar kan han sitta utanför och "gråta"....haha.. sötnosen! Jag kommer gråta när vi ska lämna han på kenneln på lördag. Vi måste lämna han på lördag för på söndag har de bara öppet två timmar, och då hinner vi inte.





I am old

Här sitter jag och har precis avnjutit en delicious McFish... Sitter och funderar på att om en vecka är det precis 27år sen jag plockades ut ur mammas mage. Jag va besvärlig redan då och ville inte vända mig på rätt sätt :)... 27 år.... What? När? How? Jag förstår inte! Jag känner mig verkligen inte som 27, jag känner mig inte som en riktig vuxen. Men det är väl bara att inse  att man börjar bli gammal!

Jag är så glad att jag ska spendera min födelsedag med älskade Richard, min underbara familj, och fina vänner!! Vi ska ha en stor fest hemma hos min bror och det ska bli fab!!!!

Jag längtar!




Johanna och jag på min födelsedag 2005 i Cypern... De va tider det :)

Onsdag

Nu har jag precis vaknat. Det är mulet ut och ca 24 grader. Blir nog åskväder senare. Idag har jag massor att göra. Ska till skolan och betala avgift, hämta schema. Sen har jag andra viktiga ärenden. Får nog bli en Strawberry Margarita från Taco Bell på det. Den är ju självklart alkoholfri, men ack så god.

Inatt drömde jag massa konstigt. Bla att mina grannar bråkade och slogs, jag och Alle skulle åka och festa i något annat land. Min kompis som har tvillingar hade flyttat in i en skåpbil. Jag fattar inte vart jag får allt ifrån.

Igår när jag kom hem var det 31 grader i lägenheten, det var crazy hot. Brukar stänga av ACn när ingen är hemma, är hunden hemma själv har vi givetvis på ACn. Så jag satte på ACn, men sen när jag stekte pannkakor steg värmen igen. Så blir det när man har gasspis.

Onsdag idag, snart åker vi :)

Old

Innan jag flyttade från Sweden bodde jag i en himla mysig lägenhet. Det var en etta på 20,5 kvm. Kan inte påstå att jag saknar den, men vilka tider det va. Vi hade fest jämt, vi klämde in många många personer. Folk satt överallt. När jag åkte som aupair 2005 hyrde jag ut den till en gammal klasskamrat, som flyttade ut innan mitt år va över, han hittade då en annan tjej som flyttade in, som också flyttade ut innan mitt år va slut, sen flyttade en kompis in. När jag senare åkte tillbaka till USA som student hyrde jag ut den till en arbetskamrat. Han bodde där i ett år. När jag kom hem på besök sommaren 2008 så hade jag sagt upp lägenheten. Jag sålde alla mina möbler på blocket. Det kändes konstigt, och idag känns det inte längre som Sverige är mitt hem. Mitt hem är här. Jag är inte skriven i Sverige längre, Det enda jag har är ett svenskt bankkonto, vilket är ett måste när man har CSN lån i utlandet....

Jag saknar inte att bo i Sverige, det jag saknar  är självklart min underbara familj och mina fina vänner!

Pancakes

Nu har jag precis avnjutit pannkakor till middag, svenska of course. Visst gillar jag amerikanske pannkakor, men the Swedish version är mucho bättre. Synd bara att man inte är speciellt bra på att tillaga de. De två-tre första blir alltid förstörda och ramlar isär... Jag undrar varför.

Ett ställt som har goda amrikanska (och svenska) pannkakor är IHOP. Där har dem smarriga pannkakor, och grymma omelleter. Går man dit på förmiddagen på helgen så får man lätt vänta 30-45 minuter att få ett bord..

Men det är det lätt värt...



Smaskens :)

Kungligheter på engelska



Självklart ska de svenska kungligheterna omskrivas i amerikanske pressen, här från People Magazine...

Lördag snart?

På lördag är det fullt upp....

- Hunden ska köras till kenneln där han ska bo när vi är på semester
- Vi ska hyra matttvättare, och tvätta våran snuskigt smutsiga heltäckningsmatta
- Manikyr och pedikyr (do I need to say more?)
- Städa och tvätta
- Packa
- Ha lite resfeber
- Ha lite mera resfeber
- Nogrant se till att ALLT är packat


Jag längtar, kanske jag redan sagt :p



Me in Wawas restroom 2 weeks ago...


Pretty Little Liars

Vad jag gillar med amerikansk TV på sommaren är att det alltid kommer massa nya serier. Det är inte som hemma där de bara visar repriser och Allsång på Skansken. Har börjat kolla på en serie som heter Pretty Little Liars. Är väl en ungdoms serie (men jag är ju ung :p).

Serien är baserad på bokserien Pretty Little Liars. Och handlar om fem bästa vänner som delar allt. Tills en av dem försvinner spårlöst och senare hittas död. De fyra återsende kompisarna börjar få hot, brev, och sms från "A" som säger säga veta alla deras hemligheter.

Serien är egentligen inte speciellt bra, men man blir beroende för man vill verkligen veta vem den här "A" är och hur allt kommer att sluta.

Här kommer en trailer...


Double Rainbow

Den här youtube videon pratade de om på radion imorse. En kille i Cali (tror jag) som blir super excited över att se en double rainbow. Videon är lite lång, men underhållande...


Regn och rusk....

Nog härligt väder idag....NOT. Regn och rusk och 94 % luftfuktighet. Ä C K L I G T! Det går knappt att andas ute. Helst hade jag velat stänga mig inne med ACn på högsta volym, men har man hund så är det ju bara att traska ut x antal gånger. Men men, regn behövs verkligen här! Jag vet att gräset och växterna ler just nu.....

Igår lagade darling underbar underbar underbar middag! Han är verkligen bäst på att laga mat. Han gjorde ris, T-Bone steak, ratatouille, och strimlad cabbage (vet ej vad det heter på svenska) med lök. Så underbart.... Jag är en lycklig kvinna!

Tisdag idag, och jag bara går och väntar på söndag. Om exact en vecka så tar vi tåget till Stockholm för att besöka Amerikanska ambassaden och träffa lite vänner.

Later!


Julie & Julia

Såg filmen Julie & Julia igår. Åh vad jag gillade den. Så himla härlig, man blev liksom glad och lycklig av att titta på den... It gave me hope about the future....




Ville nästan flytta till New York och inreda en lite lägenhet... Fast jag har ju fullt up här i Newark och försöka inreda den vi redan har :)

6

Om




Dagar är vi i Sverige.... Sa jag att jag längtar??


Långt borta.....

Det här känns ju ganska så avlägset just nu...





Dream?

Drömmer, hopp om framtiden, lycka?

Jag vet inte vad jag vill med livet. Jag har ingen som helst "wow, I really wan't  this" . Varför har jag inte det? Har jag inga drömmar? Inga som helst ambitioner? Vad vill jag göra?

I love the life I am living, don't take me wrong! Men jag känner att jag måste fylla dagarna med liv och inte fylla mitt liv med dagar. Every day counts. I will cut the crap out of my life. Jag behöver inte negativa saker, tanker och personer. Vi har alla ett val. Idag väljer jag mitt eget liv.

I will choose today!


Can't take it

Fan va varmt det är, kanske ska man inte klaga. Men när det är 38 grader då börjar det bli lite för varmt. Klockan är inte ens sex på morgonen och det är 27 grader. Har varit vaken sen strax efter 4. Vi har både AC och fläkt men jag kan inte sova. Det är väl inte hela världen för jag har ju sommarlov.

Längtar efter svensk sommar, när det är lite småkyligt :p....

Men nästa söndag sitter vi på planet till Swiden.... I cant wait...


Why?

Why är min doggy de absolut sötaste som finns. Oh my g I love him so much.

Idag skiner solen (inte speciellt ovanligt) och jag sitter inne och nar noll energi. Snart ska jag hämta darling på jobbet och vi ska gå på bio. Avatar the last arbender. I dont want to, men jag har lovat! Sen ska vi bara mysa och umgås, det va ju inte igår vi gjorde det på en lördags kväll precis.

Imorgon är det INDEPENDENCE DAY 4th of JULY, har ingen aning om vad vi ska hitta på. Men nåt kul blir det nog. Amerikanarna är helt galna i sin nationaldag och det finns mängder med grejer i affärerna som är blue, red and white.

Hunden är just nu lite knäpp och ligger och sover på golvet, med en hård dörr kant som huvudkudde. Bekvämt? Skulle inte tro det.

Lite mer senaste

  • Dog Vs. Groundhog. Va i parken med Zach och han såg några groundhogs, jag tappade kopplet och självklart rusade han fram till djuret, han blev nog dock lite rädd för han backade tillbaka och sen hann jag ifatt honom.

 

  • Utelåst. Häromdagen gick jag ut med hunden, när jag va på väg in igen kom jag på att jag hade inte tagit med mig några nycklar, och låst dörren innifrån. Mycket intilligent. Tur att jag fick låna nyckel av hyresvärden.

 

  • Ångest. Har ångest för att lämna min lilla baby på kennel i hela 13 dagar. Jag kommer miss him so much! Fast jag vet att han kommer ha det så bra där på världens bästa kennel!!

 

  • Gardiner. Nu har vi ÄNTLIGEN satt upp gardiner i sovrummet.

 

  • Bröllop. Jag och darling ska gå på min mosters bröllop när vi är i Sverige. Det tycker jag ska bli himla kalas och har redan köpt en klänning.

 


Good Night!!


Senaste

  • Bilen. Bilen vägrade starta, stendöd! Det va nånting i motorn (starter heter det på engelska). Tur att Darling är mekaniker, men den nya starter kostade ändå 100 dollar (blää!)

 

  • Bilen. Efter förra veckans hagel har vi nu en spricka i framrutan. Sprickan växer för varje dag. Suck!

 

  • Shopping. Jag va tvungen att bege mig ut på lite shopping igår. Blev fina skor och kläder.

 

  • 2 veckor. Om 2 veckor har vi enorm resfeber och packar alla (4) väskor.

 

  • Hunden. Zach är bara underbar och galen. Han gillar att spy på morgonen, helst på heltäckningsmattan!

 

  • Tennis. I helgen ska jag och darling förhoppningsvis spela våran första match :)

 

  • Sex and The City. Har de slutat visa på bion redan, why??????

RSS 2.0