Födelsedag..

Nästa månad fyller jag år. Första födelsedagen som mamma. Ska man önska sig sig uber vuxna saker då? Eller får man önska  sig lakrits och sura nappar?

Nä, detta är vad jag önskar mig iallafall... Någon som känner för att skicka hit den?

Hoppas den inte är skitful i verkligeheten haha. Men det hade varit skönt med bäddsoffa :)


Da outlet

Strax intill där amish folket bor ligger en outlet. Självklart var vi tvugna att kolla in det. Och köpa några små saker till Alice. Det var sjukt billigt. Fick världens finaste lila munkjacka med fuskpäls i luvan för 60kr. Självklart tog jag passande storlek så hon kan ha den till vintern. Att jag har en svaghet för monkeys har nog ingen missat så självklart blev det lite sånt också.

11 klädesplagg för under 300kr. Kan inte bli bättre. Vi köpte även en halloween tröja för 3 dollar.

Här kommer lite bilder...

           
           

Klicka på bilden så blir den större. Fint va!

En annan värld

Idag åkte vi till en annan värld. Ca 75 minuter bort, i en annan delstat där bor the amish people. Män i lustiga hattar och kvinnor i klänning eller kjol. Vissa lever helt utan el och andra modernheter. Vi såg tex amish bönder som plogade och grejade på sina stora åkrar med hjälp av hästar. Inga traktorer här inte. Bil har de inte heller, så de åker runt i häst och vagn. Mitt på vägen där alla andra bilar kör.

Det var helt fantastiskt att se. De va så lugnt och avkopplande och himla fin natur där. Man kanske skulle bli amish, fast jag skulle ju aldrig klara mig utan TV haha.Jag tycker det är helt facinerade att människor väljer att leva sina liv på detta vis. Jag beundrar de verkligen att de klarar att stå emot allt modernt vi har i samhället. Det kändes som man var i ett helt annat land när man åkte där.


Inte roligt...

Den här hettan. Vi smälter bort. Det är 36 grader och strålande sol ute. Det är som en bastu utomhus. Inne är det inte bättre. Har ACn i full gång och två fläktar. Men det blir inte kallare. Varför? Jo för att solen ligger mitt på våran lägenhet från ca kl 13 varje dag. Våra grannar under oss har inte på ACn vilket gör att deras värme stiger upp i våran lägenhet.

Och vad mer, jo en dag som denna bestämmer sig ACn i bilen för att lägga av. Snart lägger jag av... Piss väder!!!! ACn i bilen går ju att fixa om vi hade haft 300 dollar huxflux att trolla fram. Bläääääää...Lite svettigt sådär....

Klagan slut!!!

Icke vit

Jag tycker alltid att när jag tittar på Alice att hon ser helt vit ut, hon kanske ser lite lite solbränd ut. Men folk säger ju att hon ser mixed ut. Det var inte förrän förra veckan jag verkligen såg skillnaden. Vi var på en prova på klass på ett ställe som heter gymboree. Det var lite sånger och rörelser. Det var himla trevligt men det är alldeles för dyrt och ligger lite långt bort för att jag skulle kunna gå på det varje vecka. Iaf så skulle vi lägga alla barnen i en cirkel brevid varandra. Och då såg jag att Alice INTE är vit. Hon har så himla fin färg :)

Min älskade lilla flicka.Ser ni Alice? Hon har lila byxor och en body med hjärtan på.


Sämst

Åh visst är jag sämst på att blogga. Dagarna går i ett. Ibland är vi ute och ränner och ibland är vi hemma och gör ingenting. I torsdags var vi på våran första playdate. Det var jag och tre andra mammor som träffades hemma hos en av mammorna. Det var nog mer playdate för mammorna än för bebisarna :). Helt underbart. Vi käkade lunch, pratade pratade pratade och åt världens godaste jordgubbar. Smakade som svenska, de va små och underbart söta!

Jag är sååååå tacksam att jag träffat många underbara mammor i mammagruppen. Vet inte hur jag hade klarat dagarna annars.

Lilla Alice bara växer och växer. Doktorn säger att hon är way a head i utveckligen och hon har grymt stark nacke.

Här är lite nya bilder på henne. Den stora kaninen har hon fått av en vän till oss. Den kom hon med till sjukhuset. Den är sjukt stor :)


Heja Sverige!

Idag har Alice firat sin första Svenska nationaldag. Vi firade genom att lyssna på Sveriges nationaldag, ta kort i Sverige dräkten, och gå på mamma träff. En helt perfekt dag. Den fina Sverige dräkten och dockan har Alice fått av min moster. Klänning är fortfarande lite stor men I love it!


RSS 2.0