Sommaren är här...

Nu är verkligen sommaren här. Det är 34 grader ute och så äckligt kvavt. Jag är inget fan av detta väder. Tacka vet jag underbara svenska sommaren. Men både sol, kyla, regn och rusk! Finns inget finare än svensk sommar.  Det är himla lätt att sätta Sverige på ett pedistal när man inte bor där längre. Sverige är så bra, Sverige är bra. Sverige is this and that. Jag pratar ALLTID gott om Sverige, och så fort man ser nåt svenskt på TV blir jag helt lyrisk.

Idag är det helgdag så vi är hemma och gottar oss i ACn. Håller på att baka en jordgubbstårta, darling har tjatat om det ett tag nu. Smaskens!!!


Bye bye

Nu har vi sagt upp våran nuvarande lägenhet. Den 31e juli skall nycklarna lämnas tillbaka. Just nu har vi ingen lägenhet att flytta in i. Men det är på g. I detta land råder nämligen ingen bostadsbrist som det gör i Sverige. Här råder istället lägenhetsinnehavare brist så man lockas med sänkta hyror eller hyresfria månader. Hur bra som helst :).

Vi får se vart det bär av, vi kommer iaf inte vara bostadslösa.

Nu ligger den lilla och sover (äntligen). Jag är sååååå trött och våran lägenhet ser ut som ett mombnedslag. Måste städa packa och greja. På måndag är det holiday (memorial day) så imon ska vi på BBQ hos en kompis. Det ska bli kul.


Vad har du ätit?

ibland undrar jag om lilla damen i hemlighet har käkat diskmedel... Man kan nästan tro det med alla bubblor som kommer ur hennes mun...hahaUtslagen hjälte

Nu ligger lilla hjärtat och sover. Min duktiga älskade flicka. Stackars hunden som får lida lite idag för jag vågar inte röra henne så vi kan ta ut hunden. Han får helt enkelt hålla sig lite extra idag.

Idag har Alice fått dricka katrinpplommonjuice, ingen hitt vill jag lova. Oh noo juice till en sån liten tänker ni. Men min lilla tjej har inte bajsat på 12 dagar så vi ska prova med juice två gånger om dagen i en vecka och se om något händer. Hennes läkare säger att det är ingen fara så länge hon äter normalt, kissar normalt, inte ser gravid ut, eller verkar ha ont. Hon gillar väl helt enkelt inte att bajsa :)....

Jag gillar våran läkare vi valde för Alice, han är barnläkare och har en mottagning tillsammans med en annan läkare. Där kan Alice gå tills hon blir 18år. Man kan ringa de dygnet runt om man är orolig eller har frågor. Är det något mindre akut får man en tid så fort de öppnar är det värre så ska man självklart åka in till barnakuten.


2 månader

Igår fyllde lilla Alice 2 månader. Det har gått så fort. Och vad gjorde vi ens när hon inte fanns. Vad var meningen med livet då? Det finns ingen kärlek så starkt som till ens barn. När hon ler försvinner resten av världen, alla problem och bekymmer jag har försvinner i det ögonblick hon tittar på mig och ler.

Älskade underbara dotter!!!!

Idag va vi på 2 mån kontroll hos hennes läkare. Och hon is doing excellent enligt läkaren. Hon ligger precis i sin kurva och väger idag 4393 gram och är 56 och en halv centimeter lång. Stora tjejen. Hon fick även 6 olika vaccin idag, 5 sprutor och någon drickbar vaccin. Och snälla innan någon i Sverige ballar ut för alla sprutor hon fick så finns det faktist barnsjukdomar här i USA som inte längre existerar i Sverige. Tex polio. Vi följer rekomendationerna här.

Nu sover hon så lungt och fint.Finast i världen...


Rompers

Två fina rompers jag köpte till lilla Alice. Betalade bara 4 dollar, för jag lämnade tillbaka kläder vi fått till henne men som jag inte gillade och fick tillgodo kvitto. Himla bra :)

Hon kommer bli så fin i dem.Don´t mind the ugly background!


Lite mer..

Igår var vi på biblioteket, de sålde ut massvis med begagnade böcker. Man fick fylla en hel kasse för 7 dollar (ca 45kr). Vi kom hem med ca 25 olika böcker. Helt otroligt. Det var romaner, kokböcker, barnböcker, naturböcker. De flesta i jätte bra skick.

Vad vi har fyndat den här helgen :)

Nu ska jag duscha och äta frukost, och sen blir det mamma gruppen och förhoppningsvis lunch efter det.

Later!

Kokong

Lilla damen har börjat röra sig otroligt mycket i sömnen vilket reulterar i att hon väcker sig själv oändliga gånger varje dag och natt. Så vi har helt enkelt börjat swaddle henne ibland. Detta gjorde de på sjukhuset när hon va nyfödd. Hur bra som helst och hon verkar gilla det.Min lilla kokong bebis :)


Cloth Swap

I fredags kväll var jag hemma hos en av mammorna från mamma gruppen på kläde bytare kväll. Man tog helt enkelt med sig vad man ville (barnkläder) och sp tog man det man ville ha. Allt gratis givetvis. Jag tycker jag gjorde ett riktigt kap då jag tog med mig sex st klädesplagg och kom hemmed ca 60. Woho! Allt i blandade storlekar upp till 12 månader. Det fanns helt sjukt sjukt mycket kläder. Detta skall vi göra två gånger om året. Hur bra som helst.En bråkdel av kläderna.

Vissa hade även prislappar kvar, och allt var i gott skick.

Sen vid nästa cloth swap så tar man tillbaka allt man tog som bebis har vuxit ur. Hur bra som helst.


Öppnis...

Idag har jag och Alice varit på något som skulle kunna jämföras med öppna förskolan i Sverige. Det var barn mellan nyfödd och fem år. Alice va yngst (och sötast). Va där med två andra mammor som jag träffat på baby mommy meeting som sjukhuset ordnar.

Helt underbart att träffa andra mammor med nyfödda.... Det gillar vi :)


Tidigt

Sitter här och klockan är snart fem. Har matat lilla Alice, och nu ligger hon och sover. Kanske jag också borde göra.

Lilla  tösen växer och gror, och igår va hon sju veckor. Hon är det  finaste som finns och jag undrar varje dag hur levde jag utan henne :)

Hon är jättestark i nacken och i lördags började hon skratta och le. Självklart fick det mig att gråta.

Min fina fina fina Alice.


En sån där dag...

Idag är det en såndär dag när lilla fröken är för trött för att veta sitt eget bästa. Hon vill bara ligga hos mamma... Detta kan göra mamma lite smått galen, men bara lite. För hon är min finaste finaste lilla tjej. Men ibland kan det vara skönt att gå på toa...


RSS 2.0