IKEA

Igår åkte jag och Emma till IKEA. Bilresan på 50 minuter dit, känes oerhört kort då vi pratade pratade pratade och bebisarna sov. Väl framme på IKEA så tog vi en rundtur, sen matade vi de små, och efter det käkade vi lunch.

Sen fortsatte vi shoppa. Köpte lite ljus, leksak till Alice, och en halmbock!!!! Förra julen så tuggade ju hunden sönder våran kära julbock. Jag köpte även biljetter till IKEA´s årliga julbord den 9e December.

Innan det var dags att åka hem så gick vi tillbaka till resturangen och fikade medans bebisarna sov (igen)..

Är så glad att jag har Emma..... Vi ör ju båda från Europa och vi har kommit fram till att det är därför vi kommer så bra overens :)

Här är Alice och bästisen Gabriel på IKEA





6 mån

Idag packade familjen förkyld sig in i bilen och åkte till barnläkaren. Det var dags för Alice sex månaders kontroll och vaccination. Lilla damen har lyckats bli lite förkyld men det gick bra ändå och hon var på toppenhumör.

Alice väger nu 7.4kg och är 63.4 cm lång. Stora damen, växer preics som hon ska. You are doing a great job sa doctorn. Och det värmde i hjärtat, att yes jag är en duktig mamma även om jag ibland tycker att jag är sämst och oduglig. Doktorn föreslog även att vi kan prova "cry it out" som sömnmetod. Helt enkelt att barnet ska somna själv, och gråta sig till sömns. Fast man går in och pratar med barnet varje kvart. Alla mammor propsar på det här, och visst det verkar ju funka hur bra som helst efter ett par nätter. Men jag tror inte att jag är redo för nåt sånt. Jag hatar att höra henne gråta och vara ledsen.

Någon mamma med erfarenhet av detta??

Iallafall damen fick fyra sprutor och grät i ca två sekunder. Hon sover nu, det borde jag med göra. Är nämligen riktigt sjuk idag. Mår pyton, har ont i bihålorna, huvudet dunkar, och näsan bara rinner. Men det är bara att man up och take it hour by hour.....

Brööööllllll

Nu har jag sju högludda killar ute i vardagsrummet. Själv har jag  barikerat mig i sovrummet med hunden och Alice. Till sällskap har vi TVn, brownies, och Cola Light. Alice och hunden sover. Jag är skittrött och önska att att kunde gå hem snart så man kunde få lugn och ro. Skillnad var det förr, då hade jag suttit där ute med dem och druckit och spelat kort och varit lika höglud.

Men nu är jag en trött mamma. Imon ska jag observera på en förskola i två timmar. Det är en av mammorna från mammagruppen som jobbar där. Ska göra ett skolarbete om det. Det blir nog kul. Pappan stannar hemma med barnet.

Nästa vecka har jag miljoner saker att göra... Blir tufft... Ska erkänna att ibland blir jag galen och känner att JAG ORKAR INTE MER. Det är sjukt jobbigt att bo långt ifrån familj och vänner. Det är sjukt jobbigt att gå i skolan heltid samtidigt som man har en sex månaders att ta hand om och en man som jobbar 6 dagar i veckan mellan 50-60 timmar. DET ÄR SKITJOBBIGT! Men det är bara att bita ihop, för jag har inget val. Tur att jag har världens bästa man som verkligen gör allt för mig och Alice.

Puss

Fynda...

Nu kan alla mina hundra miljoner läsare fynda fin fina märkesvaror på TRADERA...

Straight from the USA...

HÄR och HÄR

Skynda fynda mina vänner...


6 månader sen...

För 6 månader sen såg jag ut så här...



Vi var på sjukhuset och väntade på att lilla Alice skulle komma ut. Tänk att det har gått 6 månader. Min lilla tjej blir 6 månader idag.

Under sex månader har hon gått från ett litet skrikande knyte som inte gjorde annat än åt och sov. Idag är hon en aktiv tjej som sitter, kryper, och kan resa sig upp när hon håller i nåt. Hon är ett litet chramtroll som ofta ska spela blyg. Hon älskar att skratta och busa. Gillar att stoppa allt i munnen. Älskar sin hund Zach. Gillar att äta smakisar och amma, är inte speciellt förtjust i välling. ALice kan bli riktigt arg om man inte lyssnar på henne. Helst gillar hon att mamma bär runt på henne hela tiden haha.

Vi älskar henne så himla mycket, jag kommer inte ens ihåg vad jag gjorde med mitt liv innan hon fanns. Hon är det finaste och viktigaste vi har. Hon är en gåva som vi fick. Våran lilla Alice Viktoria Wambui...


 

Alice nyfödd




Alice sex månader senare..


Update!!

Mycket har hänt sen sist. Det största som har hänt är ju att lilla damen kryper helt själv. Hon började för ca två veckor sedan. Bara 5 och en halv månad gammal. Våran smart lilla tjej....


Alice har lärt sig att köra bil...




Vi har klappat getter...




Alice har lärt sig att dricka vatten själv..




Så har Alice lärt sig att man kan sitta och leka själv en stund utan mamma och pappa..





Imorgon börjar vi på sim skola.. Det ska bli jätteskoj!


Hola!

Idag har jag haft mitt första spanska test online, jag tror det gick ganska bra. Jag tycker det är kul att läsa spanska. Fick lägga till spanska för att de cancelled en av mina klasser samma dag som terminen började. Och spanska vad det enda som var tillgängligt.

Nu ska jag städa lite här för ikväll kommer Emma och hennes familj på middag. Min man ska laga mat såklart :). Kanske slänger jag ihop en kladdkaka..

Later...

TIMMY

Igår fyllde fasters kille 10 år!!! Antar att han inte är fasters lilla kille längre. Lilla Timmy, som inte är liten längre. Vad hände med åren? Timmy, min lilla Timmy!!! Att jag har varit faster i tio år är svårt att förstå. Förresten varför låter faster så mycket äldre än moster?

Jag har ju inte skickat någon present, för jag kom på något mycket roligar. Min bror och hans kära familj ska komma hit över jul (vi längtar). Då ska jag och Timmy gå och shoppa här:





Så Timmy jag vet att du läser detta, hipp hipp hipp hurra från faster, Richard, kusin Alice, och Zachiboy.. Vi längtar så tills ni kommer, då ska vi ha så himla kul. Vi hoppas på massor med snö...



Jag, Richard, och Timmy på Liseberg förra sommaren..


Hundra år...

Känns som jag gått i skolan i hundra år och inte förs idag förstår jag att vi har grattis gym på skolan att använda... Hallå eller... Hur har jag kunnat missa det? Jag som älskar att träna (ironi)...

Men man kanske borde gå dit ibland.....

Barnvakt

Lilla Alice är fem månader och jag och darling har knappt fått en minut ensamma. Men på fredag smäller det, då blir det barnvakt för hela slanten. Min kompis Emma och jag har bestämt oss för att varannan fredag passa varandras barn. Hur smart som helst. Vi börjar på fredag och lämnar av Alice hemma hos de. Sen ska vi slå på stort. Nää inte riktigt, men vi ska äta middag på ett cafe, i lugn och ro. Ingen bebis, ingen hund. Sen ska jag plugga ikapp lite och darling ska se någon film på datorn. Kanske låter knäppt att tillbringa barnledig tid så, men jag längtar!!!

Det är skönt att vi inte behöver anlita en barnvakt, och betala för det och behöva va orolig för att någon vi inte känner ta hand om Alice. Jag litar till 1000% på Emma.

Här är Alice och bästisen Gabe (Emmas son)


Hösten

Nu är nog hösten på ingång. Idag är det bara 16 grader och det har regnat HELA dagen. Imorgon ska temp stiga till 26 grader, oh no. Jag vill ha riktigt höstrusk.

Brevid mig ligger en utslagen liten hjälte. Idag har vi nämligen varit ute på äventyr. Vi har varit på ett ställe som kallas för "the little gym" med våran mamma/baby grupp. Lite sång, träning, använda musklerna. Det var kul. Men inget jag skulle betala 500kr i månaden för. Sen åkte jag och en annan mamma, Emma, hit och käkade köttbullar som jag hade gjort. Emma är en sån himla bra kompis, vi kommer jättebra överens, och hon får en alltid på strålande humör.

Bjuder på en bild på nya bästisarna... True love skulle jag vilja säga...Han har ett enormt tålamod med henne, hon får pilla hur mycket hon vill. Finaste Zach...


RSS 2.0