Happy Thanksgiving!

Idag är de thanksgiving och då ska vi vara thankful för allt fint vi har här i livet. Jag har väldigt mycket som jag är tacksam för!

Dagen skall spenderas hos min kompis Meagan's familj ca en timme här ifrån. De ska bli riktigt roligt och fira äkta amerikansk thanksgiving.

Nu har vi långledigt också, nja inte Darling, han ska jobba fre, lör, sön. Men jag är ledig och sen är det bara 2 veckor kvar i skolan innan jullov. Jag längtar!

Vi har precis kommit hem från parken med Zach så han fick springa av sig lite.

Nä nu ska jag göra mig i ordning...

Tjingaling så länge.

Arg på the dog!

Igår var jag riktigt arg på våran hund Zach. Jag lämnade han ensam i bilen i 5 minuter för jag skullt gå till Staples och faxa iväg några paper. När jag kommer tillbaka till bilen så sitter han på golvet med puppy eyes, och så ser jag att han har tuggat i sig mina solglasögon (som jag hitta nyss efter de varit borta några dagar). Oh my jag blev jätte arg, visserligen va de typ $5 glasögon, men jag älskade de glasögonen.

Och Zach vet att han har gjort fel, och sen tittar har på mig med sina fina ögon. Hur ska man vara arg då?? Bortskämda vovve!!




Den skyldiga!

Vad gör jag i USA?

Har fått frågan om vad jag egentligen gör här borta i USA.

Jag bor i lilla Delaware som är den näst minsta delstaten. Delaware ligger på östkusten, ca 2 timmar söder från NY City, och ca 2 timmar norr upp från Washington DC.

Jag hamnade här av en slump när jag åkte som aupair i September 2005. Ett år gick super fort och jag åkte tillbaka på 2 veckors semester i December 2006, och sen åkte jag 2 veckor i April 2007 och det var då jag började titta på skolor och kände att jag ville tillbaka. Sommaren 2007 sökte jag till college och i slutet av Juli åkte jag hit igen och har bott här sen dess. Ibörjan hyrde jag rum hos folk, men sedan Juni detta året bor jag o min pojkvän tillsammans i en mysig lägenhet. Det är nu jag verkligen känner att jag bor här på riktigt, Jag har mitt hem, mina möbler, mitt liv, min hund. Jag ser min sambo och våran hund som man lilla familj.

Jag har gått i skolan i 5 terminer nu. Jag bytte inriktining efter ett år från Criminal Justice till Early Childhood Education (förskolelärare). Jag trivs jättebra och kommer ta graduation i December 2011. Allt detta finnanseras med hjäls av CSN (lån o bidrag), en generös familj, och min pojkvän. Jag är väldigt tacksam att jag fick den här chansen och vet mycket väl att jag kommer ha studieskulder över en halv minljon när jag är färdig. Men det är värt varenda krona.

Jag trivs och bo här. Jag älskar mitt liv här och kan inte tänka mig att bo hemma i Sverige just nu. Jag har alltså inte flyttat hit för någon kärlek. Jag träffade min sambo efter jag flyttat hit.

Men jag känner verkligen att jag har "kommit hem" här.

Jag skulle verkligen rekomendera folk att åka. Spread your wings and fly people!!!

Helt galen

Galen i pepparkakor har jag blivit... Har nog tjuvstartat julen! Jag har iallafall insett att vi ska inte till Sverige i jul o jag accepterar det. Vi ska göra det bästa av situationen iallafall. Darling har precis fått ett nytt jobb, han började idag :). Så de e kul.

Vi åkte till IKEA i söndags och shoppade järnet haha. Bla köpte vi en julbock, ljustake, massor med julmust (gäller att bunkra upp), glögg, prinskorv och choklad kalendrar haha. Snart är det första advent också, fast först så blir det thanksgiving.

Nu ska jag göra mig i ordning för skolan. Bara 3 veckor kvar! Yay jag längtar efter lite jullov, inga läxor inget plugg.

Ikväll blir det final i Americas Next Top Model, heja heja!

Later!

Ledsen!

Jag är så himla ledsen, det blir ingen Sverige resa. Darling fick inget visum. Fy fan för svenska ambassaden säger jag bara. Usch o tvi! Hela Sverige kryllar av kriminella utlänningar men någon som har pengar och allt annat kan inte få komma och hälsa på i 13 dagar! Jag är så jävla besviken! Vi hade sett fram emot det här så himla mycket och nu blir det ingenting. Jag grät hela dagen igår, usch!

Men men, inget vi kan göra åt. Vi har varken tid eller pengar att lägga ner på en ny ansökan just nu. Det får bli christmas i våran nya lägenhet tillsamans med våran lilla vovve. Det blir nog bra det med. Darling har lovat aatt vi ska köpa en riktigt fin gran, imon ska vi åka till IKEA och köpa massa julsaker och julmat, de gäller nämligen att vara ute i god tid annars tar sådana saker slut.

Nää usch jag är verkligen sjukt ledsen och har inget som helt förtroende för Sverige längre.


Husmor

Tänkte baka lite bullar och scones idag. Jag har blivit värsta husmor på sistone. I söndags bakade jag havrefrallor och äpplekaka, det blev ljuvligt. Jag är nog grym på att baka så de måste jag ju göra oftare :). Blir ju billigare också. Jag o Darling frsöker ju spara lite så vi har bestämt att nu ska vi inte handla förrän vi har ätit upp allt som finns i kyl, frys o skafferiet, ja förutom mjölk o färsk frukt och grönt förstås.

Idag regnar de och är tråkigt, och är kallt. Lite skillnad från helgen då det var ca 20 grader (ja de är sant).

Idag kommer Americas Next Top Model, my favorite show. Sen ska jag kolla på Sthlm Arlanda på webben för jag har för mig att de går på onsdagar..

Lovely evening everyone!

Svinis

Fick en forfragan om att beratta hur de va att ha svinis.. Sa sjalvklart har kommer Svinis Ocensurerat..

Jag hade matt lite halvkasst sen tisdag, sen pa fredagen madde jag usch o bla men jag kampade mig igenom for att mina kompisar skulle komma fran Philly for vi skulle fira Jossans fodelsedag. De gick bra, vi drack, dansade och hade kul. Pa natten till lordagen holl jag pa att frysa ihjal kandes de som. Vaknade pa lordag morgon och madde verkligen skit det va feber och hosta som inte var av denna varld. Att detta inte var en bakfylla kande jag direkt (aven om de kanske fick mig att ma annu daligare). Jag ringde mitt forsakringsbolag och fragade vart jag kunde ga och de sa att jag kunde ga vart som helst dar de accepterade min forsakring (USA ar complicerat nar det kommer till vard). Jag korde mina vanner till taget och sen akte jag vidare till Newark Emergency Center, dar fick jag vanta i nastan 3 timmar innan jag fick se en skoterska. Tog tempen, blood presure o lite sant. Hade over 39 grader feber. Sen kom doktorn in och hon skulle ta ett prov for svinis. Lite lustigt det hela for jag hade pratat med min mamma pa morgonen och da hade vi skamtat om svinis. Men jag kan inte ha det tankte jag. Doktorn kom tillbaka och sa att tyvarr sa visar det testet positivt och vi maste gora ett till test som kommer ta 2 veckor for att fa ett provsvar. Kan tillaga att de forsta provet togs med en gigantisk tops som hon stoppade langt upp i min nasa sa jag borjade grata o puttade bort henne haha. Nasta prov togs i halsen och va mindre smartsamt. Men alltsa nar hon sa att de va positivt kande jag bara nejjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjj. Jag fragade doktorn om jag kunde do nu, nej skrattade hon och sa att sa lange man tillhor en riskgrupp sa dor man inte av svinis. Jag fragade henne vad jag skulle gora da min bror med familj skulle komma fran Sverige nasta dag. Hon sa att ingen narkontakt, ta din medicin Tamiflu sa ska de ga bra och efter 6 dagar kan ni kramas igen. 

Jaha sa akte jag till Richard (min sambo) och han fick kora mig hem for jag va bara sa javla ledsen. Vila vila. Dagen efter skulle vi bila till New York o mota min bror med familj. Denna biltur tar ca 2 timmar. Pa vagen dit korde Richard men han borjade kanna sig riktigt dalig och jag kunde se att han inte koncentrerade sig riktigt pa korninge. Well, vi kom fram i one piece och jag korde pa vagen hem och da korde jag direkt till Newark Emergency Room och sa va det samma visa for honom.  Ja men nu ar vi iallafall friska, men jag har tappat sa mycket energi efter det har. Jag ar trott varje dag och hostar lite da och da.

Jag kan inte saga att jag laser tidningen har eller tittar pa nyheterna sarskilt ofta. Men inte fan ar det nan hysteri over svinis har. Jag fattar inte va de ar for skit som Expressen och aftonbladet skriver. De overdriver ju allt ganger 1000. De vill bara salja tidningar och tjana pengar, de skiter fullstandigt egentligen vad de skriver. De pratas inte mycket om Svinis. Det enda som sagts i min skola ar att man ska stanna hemma om man kanner sig dalig och att far man hog franvaro pga detta sa ska det inte raknas emot en. Jag tror allt ar sjukt overdrivet nar det kommer till Svinis.

Hoppas de gar att lasa utan prickar!

Hej igen

Ja här sitter jag, har inte haft ork att skriva något. Dagarna flyger fram o snart är höst terminen över i skolan. Sen är det bara 4 terminer kvar sen är jag färdig o hoppas att jag aldrig behver sätta mig i skolbänken igen utan kan påbörja min karriär som hemmafru! Det känns som om jag har gått i skolan i 100år.

Det knackade nyss på dörren o jag fick typ en hjärt attack...Men de va bara Darling syster och barnen som skulle lämna ett par gardiner till mig. Vi har bott här i nästan sex månader och har inga gardiner haha.. Men vi har pesienner (stavning?) Men de funkar ju ändå. Kan inte sätta upp några gardiner för vi har inga gardinstänger. De får bli nästa år.

Men nu skulle de här inlägget inte handla om gardiner. De skulle nämligen handla om mitt favorit intresse, nämligen titta på TV haha. I love titta på TV, helst på skitserier där man inte behöver tänka. När jag va sjuk i svinis tillbringade jag många timmar med att kolla på svensk web-tv. Plöjde igen Stockholm Arlanda, Ensam Mamma Söker (3e säsongen), Playa Del Sol, Ullared. Himla trevligt att titta på svensk TV.

Mer TV åt folket..

Nu ska jag se om jag kan få i mig lite middag.

Kram

Till Anna som hade kommenterat: Det var att min bror hade gift sig när de va här och ingen visste något förutom jag. Kanske inte så intressant för andra än för min familj lol.

Thursday

Har sitter jag i skolan och vantar pa min praktik. Jag e sjukt trott idag for jag gick upp kl 5 och gjorde fardigt ett skolprojekt som jag inte orkade gora igar kvall. Men nu ar det ju helg, jag ar ju ledig pa fredag sa min helg borjar idag :)

Kan inte fatta att det ar November redan, vart tog tiden vagen? Far nog ta fram min lilla adventsljustake idag for det ar sa morkt om kvallarna. Snart ar det ju advent. Forhoppningsvis kommer vi hem den 16e December, vantar bara pa Darlings visum. Jag langtar!

Helgen blir lugn med pluggande, football, stada och tvatta. Det ar himla tomt nu nar Jocke, Dessan och barnen har rest vidare. Hoppas de har det super i New York. Fast de langtar nog hem till Sweden lite tror jag ;)...

Onskar de kunde regna ner en miljon eller sa fran himelen. Whats up med alla rakningar och allt man maste betala hela tiden? Jag blir galen. Ska nog skriva till tomten och be om en miljon eller tva (ja Mr Santa Claus, jag kan tanka mig en mindre summa pengar ocksa haha)..

Snipp snapp snut nu va detta inlagg slut!

Vart?

Vart tog tiden vägen? E de verkligen november redan? Det är becksvart när klockan e halv 6. Nu har brosarn med familj åkt till New York för lite sightsing innan de beger sig tillbaka till Sverige. Det är sjukt tomt här nu.

Men jag har miljoner av grejer att gra så jag kan inte sitta här och deppa....

Här kommer lite bilder...



Min snygga pumpa...



Jag o mina underbara brorsbarn



Här hamnade barnen som inte uppförde sig ;)



Princess galen. (skor, keyboard, pyjamas och trosor)

Later people!


RSS 2.0