Let the party get started..

Nja jag är fan inte färdig me den jävla uppsatsen än. Jag hittar 1000 grejer att göra istället haha. Nu har jag iaf korkat upp kanske de blir lättare då. Strax kommer min underbara vän Damaris hit. Vi ska föra lite. O sen drar vi på reggea night! Me like :)



Här e jag o hon våren 2007.

Later!


Lovely låt!

Här e en lovely låt. Brenda Fassie med Vulindlela.



Sug på den people!

Trouble!

Idag är jag världens lataste. Jag vet att jag har en essay due innan kl slår 12 inatt. Är jag färdig? Nej. Sitter o jag o slösurfar på andra bloggar när jag borde plugga? Ja. Blir galen på mig själv. Nu stänger skolan kl 4 så jag får begemig till biblitoeket som har öppat till kl 21. Mitt mål är att var hemma kl 7 o korka upp allt som finns att korka upp, haha.

Ni får njuta av Kelly Clarkssons nya så länge. Den e grymt bra! Det är inte musikvideon men jag hitta inget bättre på youtube.



Ikväll ska jag ta massor me kort.

Later!

Stressad

Självklart gjorde jag inte klart min uppsats igår va så himlans trött. Så nu sitter jag här o stressskriver. O varför gör jag detta VARJE gång??? Varför kan jag inte lära mig att göra allt långt iför vä så jag inte behöver sitta som en sönder stressad människa varje dag nånting e due. Men men ni får nöja er med Floridas "nya" låt, som är en gammal klassiker juh.



Later people o önska mig lycka till idag. Well efter kl 6 ikväll så e de no more homework o de ska vinet korkas up (fast de e ju på 5liter tetrapack). 5 liter kostar ca 144kr. Ganska billigt tycker jag.

T-Shirt låten

Har ju tidigare nämnt jeans låten. Så här kommer t-shirt låten. Jag fullkomligt älskar denna låt.


Later!

Babies R Us

Visste ni att här i USA har leksaksaffären Toy's R Us ett litet syskon, nämligen affären Babies R Us. Där hade förstås bara en massa bebisgrejer.

Man kan ju känna klockan ticka när man går där inne o bli grymt sugen på att skaffa en liten knodd :)

Take Me Home

Så underbar låt. Jag älskar den. Jag har aldrig varit i Africa, men de känns som jag har varit där. De känns som jag vet så mycke. Nu pratar jag såklart inte om hela Africa men om Kenya. Min pojkvän kommer ju därifrån o de flesta av mina vänner här i USA är också därifrån. O självklart så kommer jag åka dit! Mina framtida barn farmor o farfar bor ju där.

Tro att min barn kommer bli de bästa, de kommer ju vara svenska/kenyanska/amerikanska :)


Peace!

Helt slut

Åh kl e halv 7 o jag e redo för sängen. Har kört bil i 100 timmar känns de som, fastän de bara va 2 o en halv. Men vi åkte iaf o köpte högtalare som vi hade hittat på craigslist. De kostade $25 vilket var superbillig, ja de blev ju lite dyrare i och med bensinpengar o vägtull. Men sjukt billigt ändå.



Väldigt fina o grymt bra ljud i. Vi gjorde helt enkelt en suverän affär. Vi ska måla de svarta sen.

Nä nu måste jag plugga slutspurten har en 5 sidig uppsats due imon. O har bara gjort 2 sidor än så länge.

Later!

In school

Nu sitter jag i skolan o skriver. Jag har inget word pa min dator sa jag far ga hit. Sitter o lyssnar pa NRJ weradio samtidigt. Konstigt att hora svenskar prata o svensk reklam. I data salen sa finns de val ungefar 30 datorere, inte sarskilt manga om man jamfor med antalet elever. Men de e ganska easy att fa en plats har.

Idag va vadret riktigt najs ute. De va halt som attan men solen sken o de blaste inte for en gangs skull.

Na na maste jag skynda mig. Hoppas de gar att lasa utan prickar pa bokstaverna.

Later!

Good Morning

NU har jag sovit hela natten o drömt sjuka drömmar. Min familj tyckte tydligen att jag ringde de för mycke.. Haha va knäppt. Nu ska jag strax bege mig till skolan för plugg. Har inga lektioner men måste dit ändå. Har ett big projectg som ska mailas in senast imon. Så det blir till att sitta hela dagen.

Senare idag ska jag antagligen åka till Milford, som ligger ca en timma härifrån. Vi ska köpa högtalar som vi har hittat på craigslist (typ som blocket).

Måste åka o köpa mer av den rosa medicinen också för min mage är hel knäpp.

Later!

Netflix

Nu har vi skaffat netflix, hyra film på nätet. Amerikanska motsvarigheten till Svenska Lovefilm. Verkar himla smidigt och BILLIGT. Vi betalar $8.99 i månaden (ca 75kr). Då får vi ha en film åt gången o får hyra hur många filmer vi vill varje månad.

Första filmen vi ska få hem är Penelope



Nä nu måste jag plugga lite till, har verkligen legat på latsidan idag. Men ibland orkar man bara inte.

Later!

Ont i magen

Usch jag fick plötsligt så himla ont i magen :(

Tur att jag hade magmedicin här


Visst ser den rosa o härlig ut. Så jävla äcklig bara. Ja inte äcklig hostmedicin när vi va 8år men äcklig, typ slajmig. Men den funkar bra o man kan ta en dos två gånger i timmen o sen blir allt bra :)

Visst är vårat rum stökigt. Jag SKA städa, jag SKA också plugga. Har fortfarande inte fått tummen ur.

Later!

Mitt EX

Här e en bild på mig o mitt ex sommaren 2005.



Visst e ha snygg. Haha. Undra vart han har tagit vägen, jag minns faktist inte. Han ligger väl i källaren hos mamma eller pappa.

Klockan är redan halv 4 o jag har inte ens öppnat böckerna än. Jag har bara legat o tittat på Real Housewifes of OC o tagit mig en liten nap. Himlans skönt. Drömde konstiga saker (som vanligt) Bla om en blå papegoja.

Så nu ska jag käka lunch o sen blir de böckerna. Hoppas darling kommer hem tidigt idag. Jag flyttar ju in officielt idag :). Måste bara te gamla stället o hämta de sista grejerna o städa ut rummet.

Förresten så hände de en sjuk grej imorse. Jag o pojkvännen skojbråkar alltid o kittlas o försöker alltid "spanka" varandra riktigt hårt (jag vet vi e sjuka). Men iaf han fick in värsta på mig o efteråt kunde man se hans hand på mitt lår. Jävlar va ont de gjorde. Haha

Later!

Frukost

Sitter här med en liten gullunge i knät. Har precis käkat frukost. Äggmacka med randig kaviar o apelsinjuice. Himlans gott, och självklart kommer kaviaren från IKEA :)



Hade ingen äggkärare så jag delade med kniv så de blev ju lite som de blev. Åkte hem till min darling halv 8 i morse. Det uppskattade sinte riktigt av han som ville sova.. Haha.

Bilen var full av is när jag kom ut (på utsidan alltså) o plogbilen hade varit där o skottat in min bil lite fint. Så där fick jag stå o sparka undan snö för att jag skulle komma ut med bilen.

Nä nu e dags att plugga. Skolan stängd=mer läxor. Men jag kan iaf vara hemma i min PJ.

Later

YES!

Skolan är inte stängd men de öppnar senare, nämligen kl 11. Min sista lektion slutar kl 11.20 så jag tror knappast jag behöver gå :)

Har bara sovit 6 timmar inatt o e måttligt trött. But I dont care, jag ska ju flytta idag. Kan int bli bättre.

Nä nu ska jag packa sista grejerna.

Later!

FRIENDS

Haha jag tror jag skrattar ihjäl mig



En av de bästa scenerna. Jag älskar verkligen serien. Ger en alltid ett gott skratt.

Ännu inte slut..

Dagen alltså. De känns lite pirrigt, spännande, nästan overkligt. Idag sover jag sista natten själv i mitt hus. Imon o alla nätter därefter ska jag sova next to my darling. Jag ska ÄNTLIGEN flytta ut härifrån. Jag är så glad o lycklig så de bubblar inom mig :)

Idag på historian orkade jag verkligen inte, lyssnade inte på nåt utan satt o gjorde andra saker. Sen fick vi gå hem tidigare också för de snöade. Får väl se om de blir skola imon eller inte.

Efter skolan åkte jag till Rs jobb o hängde lite me boysen haha. Gillar de alla.

Nu sitter jag här o har nyss tagit en HOT dusch. De va najs för de e verkligen svinkallt ute.

Nu måste jag plugga igen, fast jag orkar egentligen inte. Kl e ju över 11 o jag är riktigt trött. Men jag måste men känner jag mig själv rätt så somnar jag snart o sätter klockan på tidigt o pluggar då istället. Haha. Vet inte vilket som e värst.

Later!

Lång dag!

Imorse när jag vakna såg de ut så här



Lite senare såg de ut så här



Jag e en flitig student :). Självklart med diet coke plus, alltså cola light med vitaminer. De finns väl nån sån variant i Sweden också?

Nu sitter jag i skolan cafeteria o väntar på att min lektion i historia ska börja. Imon ska de tydligen regna is, vi får väl hoppas att skolan är inställd :). Här blir folk helt galna o stänger skolor om de har snöat ca 15cm. Haha!

Later!

The Bachelor

Sitter jag o tittar på nu, de e säsong 13. O självklart är det killen som den förra bacheloretten inte valde. Det är 9 tjejer kvar. Ska bli spännande att se vem som vinner. Jag har redan min favorit.

LÄngtar så mycke efter fredag. Då ska jag korka upp champangen (ok kör på bubbelvin) o fira att jag flyttat ut från hemska stället o flyttar in hos min pojkvän. De känns inte riktigt som vi blir sambo i o me att vi inte bor själva. Han har ju, som jag nämnt innan, köpt radhus med sin syster o familj (innan vi träffades). Jag flyttar nu in här i några månader så vi kan spara pengar. I sommar har vi planerat till att flytta till eget. Jag längtar så!!! Han är min stora kärlek!

Well gonatt mina vänner!

Afro...

Världens gulligaste..



Kolla håret. Innan hennes mamma flätade de. De här e antagligen hur mina barn kommer se ut då jag inte har en aning om hur man flätar detta slags hår. Tur man har en man som har talang för sånt. Visserligen har jag inte sett att han kan gö de men han säger att han kan fläta.

Att laga mat..

.. är väl ingen riktig talang jag har. Men jag e ju lycklig som har en man som lagar världens goaste mat! Hans syster lagar också underbar mat. O ja min mormor lagar också fantastisk mat men henne träffar jag inte så ofta :(. Men nu ska jag lära mig att laga mat från min pojkvän o hans syster.

Idag ska vi laga till lite nötkött, nån kålgrej o sen ugali (de e typ majsmjöl som man bakar till en "kaka") Jag gillar inte de riktigt men de e galna i de :)

   

I mitten e de typ en hel kyckling som de gjorts kyckling soppa på, som jag inte tänker äta. haha.

En annan favorit i det här hushållet är get, det är en kenyansk delikatess o jag tror inte att du kan inte en kenyan som inte gillar get lol. Jag va lite skeptisk till de när jag åt de första gången o de har en lite speciell smak o konstitens. Men nu älskar jag de. De e gött med grillad get kan jag lova. Jag vet de låter konstigt haha.

Later!

Mums

Lite fruktsallad såhär på eftermiddagen är inte helt fel. Jag använde cantaloupe (vet ej vad de heter på svenska), jordgubbar, blåbär, banan och apelsin. Smaskens helt enkelt.



Glömde annanasen bara så den fick va dekoration :)

Nä nu får jag fortsätta med läxorna. Am tryin to get educated.

Min mamma

Visst tycker vi alla att vi har den bästa mamman. Men jag har nog det! Jag saknar henne himla mycke. Vi har gått igenom mycke o bråkade ofta när jag va i tonår. Visst kan vi fortfarande bråka haha! Men hon e den bästa. De e jobbigt att bo själv i ett nytt land, inte ha någon där man kan få stöd av direkt. Att klara allt själv, ringa alla viktiga samtal själv, o ingen att fråga om råd. De saknar jag!!!

Mamma du e den bästa!!!!!! Saknar dig massor.



Grymt snygga e vi också!

Love you mom!

Ps, självklart älskar jag o saknar jag resten av min familj också. Men mamma e alltid lite speciell de vet ni alla.

Stress, stress o mer stress

Har massor me skolgrejer att göra, är sjukt trött, borde plocka ut diskmaskinen, o göra fruktsallad. Näää istället ligger jag me datan i knät o tittar på gamla huset fullt avsnitt. Gahh! Get ur lazy ass up försöker jag säga till mig själv! Haha.

Jo men efter detta inlägg ska jag börja med läxorna o sen göra en sak i taget. Idag i skolan så berättade läraren att de kanske blir snow day imorgon och/eller onsdag. Snowday innebär att om de har snöat ca 10cm så stänger de skolorna för de e farligt att köra bil o gå ut. Haha. Amerikanarna har inga vinterdäck, de kör med samma däck året runt. Knäppt va. Jag har ganska nya däck så jag kan vara lugn. Samtidigt tackar jag inte nej till att stanna hemma från skolan heller!

Det är svinkallt ute o måndagar är alltid tråkiga. Men denna vecka kommer gå fort. Jag har fullt up med roliga saker, och mindre roliga saker. Men man får ta allt med ett leende på läpparna.

Igå fick jag o älskling oss en fix ide o köpte möbler till vårat kommande vardagsrum. Jag hade sett ett reklamblad från någon möbelaffär som hade en good deal så vi åkte dit o tittade.  De va en 3sits och en 2sits soffa, vardagsrumsbord, 2 sidobord o två fina stora lampor allt för kostnaden av $900 (ca 7500kr) vilket är sjukt billigt. Jaha men hur kan jag köpa möbler om jag inte har en lägenhet än? Jo vi köpte det på lay-a-way. Vi betalade 10% igår o kommer att betala av resten fram tills vi flyttar o då hämtar vi möblerna. Snabbt o smärtfritt. Soffan va superskön o färgen va typ beige aktig. De kommer bli grymt bra o jag e så lyckklig.  Hoppas fem månader går sjukt fort så vi kan flytta till eget snart.

Nä nu kallar böckerna!
Later!

Månadens blogg

Jag har blivit nominerad som månadens blogg av Julia. Ni kan väl gå in o rösta på mig så hade jag blivit tacksam :)

Gå in här http://jsomijulia.se/2009/january/rosta-fram-manadens-blogg.aspx#comment

Thank you people!

Cutest ever!

Jag är sooooooooo in love. Gick till the petstore idag (jag vet jag e stamkund där) o pratade med den gulligaste mopsen ever! Åh vad jag önska att jag kunde köpa den o ta me den hem. 



Kan man bli sötare :).  Man fick hålla hunden o gå on i ett litet rum hur länge man ville. Jag började gråta, jag vet inte varför. Men åh jag blev verkligen kär i den!


Later!


Me love Sundays

Älskar söndagar, enda dagen jag o R e lediga på samma dag. Myssöndag såklart. Idag ska vi ut på äventyr. Har massor saker att göra. Inget viktigt men nödvändigt.

Sen ska vi hem o titta på två filmer vi hyrt. Swing Vote m. Kevin Costner och Burn After Reading m. Brad Pitt. Den förstnämnda ska egentligen vara tillbaka lämnad idag men eftersom de inte har försenings avgifter so who cares ??

Sen ska vi nog lunca på Olive Garden idag. Mums!

Måste hinna plugga lite också.

Later People!

Nu är natten kommen..

På tvn är det "that's so Raven". Disney chanel är självklart en av mina favoritkanaler. Har ägnat kvällen till att plugga lite o kollat på repriser av Housewifes of OC. Sådan drama, pengar gör en defentivt inte lyckligare. De e bara massa problem när man är över 40 o delar kläder med sin 15åriga dotter. Ta detta me ironi.

Nä nu ska jag krypa till kojs, men avslutar med en av mina favorit låtar (en av MÅNGA)


Så himla vacker! Ska försöka övertala min man att åka till IKEA imon.

Good Night Beautiful People!

Men varför?

Sitter jag vid datan när jag borde sitta med näsan i boken istället.

Här kommer en annan av mina favorit låtar. De e Justin o TI.


Nä nu ska jag stänga datorn (yeah right). Ska ringa älskling o se vad han har för sig. O sen SKA jag fortsätta med läxan.

Later!

Jeans låten

Inte nyaste låten kanske, men jag gillar den!

Just nu!

Här sitter jag o bloggar live från köket, haha. Sitter o pluggar ssamtidigt som jag e barnvakt. Barn #1 ser på TV o äter lunch, barn #2 sover lugnt i sin säng så de finns tid för lite läxor för min del.



Sittermed Child Development som är riktigt intressant. Jag har laddat upp med green, tea, isvatten, och självklart ACO cerat! Kan inte leva utan de, inga amerikanska läpsyl håller måttet, inga andra svenska heller för den delen. Tur att man har en underbar mamma som skickar över när de börjar tar slut :). O i April när jag kommer hem ska jag köpa upp hela apotekets lager o ta med tillbaka. Yes jag erkänner, jag e beroende av det! Tragiskt men sant.

Nä nu får jag återgå till studierna innan Caitlyn vaknar. Vi hörs snart people!

Love!

Leka Mamma

Nu ska jag leka mamma o passa Rs systerbarn. Vi ska åka till posten o skicka iväg en bok som jag har sålt på amazon.com och sen ska vi åka till Giant (mataffär) för de hade lite billiga saker denna veckan.

Sen måste jag hinna med plugga, tvätta (var för lat igår) och städa vårat rum. Det är inte lätt att bo två personer i ett litet rum när både har massor med kläder o det inte finns någon gaderob. Ska ta lite kort sen o visa! Men de går ändå, för vi vet ju båda att om ca fem månader så flyttar vi ju till en egen lägenhet. Jag längtar så!!!!!!!! Men just nu längtar jag mest efter att åka hem till Sverige o krama familjen (mamma först såklart!!).

Later people, har massa spännande blogginlägg på g!


Ben & Jerry

Nu äter vi Ben & Jerry Fro Yo Chocolate, fudge & brownie. Smaskens.

Vi kollar på Bridget Jones Diary som är lite småroligt.

Ikväll ska va bara vara hemma o mysa, de bästa! Fast nästa helg blir de Reggae Night! O bubbel, måste ju fira att man blivit sambo då :)

Fatta jag ska bli sambo för första gången i mitt liv! Jag är så lycklig!

Good night kära vänner!

Glade Harry!

Känner ni galde Harry? Ja Happy Harrys? Haha, Happy Harrys är en sk drugstore. Dvs apotek/affär med allt möjligt.



Sär här der affären ut, alla (nästan) ser exakt ut så här. Här inne hittar du ALLT. Förutom färsk frukt o grönsaker. Jag kan gå hur länge som helst där inne. Hittar alltid "bra att ha grejer", dvs saker man inte behöver men köper ändå :)

De har alltid rea och massvis med rabattkuponger man kan få där inne. Man kan framkalla kort o ta passfoton. En bra att ha affär helt enkelt. Många av de är öppna 24/7 oxå. Lite nattshopping är ju aldrig fel.

Nu efter julen köpte jag massa julsaker då de va 75% på allt. Köpte tex en stor plastjulgran för 80kr. Köpte också två julstrumpor med deckoreringskit för ca 8 kr.

Så have a happy Harrys!

Screw the gym!

Yes, idag har ju våren kommit på smygbesök så de fick bli en härlig promenad istället. Det är hela +8 ute o solen skiner. Känner bara lycklig i hela kroppen.
De va en mycke händelserik promenix. Här hälsar alla på varandra i motionsslingan. Klappade två söta hundar, o hejade på en gammal farbror som va ute o gick med två käppar :)

Lite pics


Härliga vår, tyvärr ska de bli kallt igen i helgen.


Slippery when wet, de e bäst att varna! Så de inte blir stämda.


Stretching is important people!


En bild säger mer än tusen ord. Gratis bajspåsar people!

Hjarnan!

Nu blir de inlagg utan prickar. Sitter o laser lite pa min psychologi laxa o nu laser vi om hjarnan. Manga ord man inte forstar, hade sakert inte forstatt de pa svenska heller haha.

Men de e intressant och lara sig om hur vi funkar osv.

Sen blir de gymet. Maste tvatta idag ocksa. O stada rummet for de ligger tusen grejer overallt. Maste borja shoppa lite presenter te Sweden oxa. Aker ju faktist om typ tva manader. De galler att vara i god tid :)

Later!

Fredag mina vänner!

Fredagar är alltid trevliga, no skola. Man kan bara lalla runt o se cool ut :)

Har inga direkta planer för idag eller helgen, förutom att sitta med näsan i böckerna o försöka bli av med lite inlämningar och så. De hade ju varit bra. Jag har ju lovat mig själv att inte sitta dagen innan som jag alltid gör annars.

Nu kliar min pojkvän mig på ryggen, han e bäst!

Jag längtar efter våren, är trött på kalla bilar, skrapa rutor, kalla vindar, o alldeles för mycket kläder. Jag vill ha vår, de jag längtar efter mest är ju flipflops. Jag ÄLSKAR flipflops.

Igår va jag o mannen i en affär som ska go out of buissness. Vi hadnlade såklart massa  onödiga prylar. Haha. De va ju så billigt.



Skorna kostade 12kr, väldigt billigt :). Sen köpte vi jul grythandske, pumpa formar till halloween, lite skolgrejer o enf in giftbag som jag ska ta med mig när jag åker hem för jag ska ju få en liten kusin i April :)

Later People!

Beyonce's nya

Underbar låt!



Är inte den riktiga musikvideon, men låten e underbar!

Mitt hem...

.. ser just nu ut som en knarkkvartet. Jag håller ju som sagt på att flytta hem tillmin pojkvän men sover ändå hemma ett par dagar i veckan så han får lite lugn o ro från sin galna flickvän haha.

Så just nu ser mitt rum ut så här



En ensam madrass på golvet o världens minsta TV. Jag har ju redan flyttat typ allt. Jag bor sedan 5 månader tillbaka inneboende hos ett par som är ca 25år. De verkade väldigt trevliga när jag mötte de o tjejens mamma är den som sköter allt med kontraktet, räkningar osv. Men vad jag har vantrivts att bo här. De är inte direkt några trevliga människor, jag "får" inte använda diskmaskinen, jag har "stulit/slarvat bort" en mycket dyr kniv. Ja listan akn göras lång. Nästa vecka när jag flyttar ut ska jag köpa bubbel o fira som fan. Ska ju också fira att jag blir sambo för första gången :).
Kanske är jag bortskämd med en bra roomie som jag bodde hos innan, Megg. Fan va kul vi hade ihop. Vi bodde ihop i ca 10 månader o hon blev en av mina bästa vänner.



Hon har nu flyttat till Atlanta (ca 12 timmar south) med sin man. Vi bodde ihop under tiden hennes man var i Kuwait med The Army. Vi hade sjukt kul o gjorde alltid galna saker. Sen hade hon världens finaste hund också, Ceasar. Han va galen när jag flyttade in så han fick gå på training school i tre veckor o sen blev han världens snällaste bebis :)



Nä nu e jag busy (yeah right)!

Mellanmål

Nu sitter jag här i tystnaden o avnjuter mellanmål. Som när man gick på dagis. Fast då fick man alltid äcklig blåbärssoppa.
Istället så drickar jag lite cola zero o käkar melonbitar o färsk annanas!



Färsk annanas e de bästa.

Idag har jag pluggat lite psychology. Har väl första provet om två veckor och jag vill vara väl förbered. Men man har ju tur att här är nästan alla prov multiple choise questions. Alltså som tipspromenad :). De gör ju allt ganska sidigt faktist. O kan man inte frågan kan man ju singla slant eller nåt. Haha!

Later!

Let's get it together

Idag åkte jag hem o väckte min pojkvän hal 8 på morronen. Jag e så snäll :). Flyttar ju in hos han nästa vecka, I can't wait. Trivs inte alls där jag bor nu o ska bo hos älskling tills Juli då vi har planerat att flytta till en gemensam lägenhet. Just nu bor han i ett radhus han köpt tillsammans med hans syster m familj. Men jag trivs himla bra här. Så vi kan spara pengar tills vi ska flytta.

Idag händer de inte så mycke spännande, undra om de e nåt bra på TV ikväll. Snart e de helg! Blir lugn helg. Min darling är lite sjuk o vi vet ju alla att när män är förkylda så är de helt hjälplösa haha!

Nä nu ska jag äta frukost.

Later!

My first car

Min
första bil köpte jag här i USA. De va en VW passat, mörkblå, årsmodell 99 och automatväxlad. Riktig skönhet jag älskade min bil. Köpte den i November 2007 för $2300 (ca 18400kr) . En fredagkväll i Mars 2008 fick jag sägga adjö till den.



Jag skulle svänga höger vid ett rödljus o såg inte riktigt att bilen framför mig bromsade in. Så de smällde. Jag började gråta och springer ut o ber så himla mycket om ursäkt. En ursäkt som skulle ge mig böter och höjg bilförsäkring. Här i USA gäller regeln, never admitt fault. Alltså du ska aldrig ta på dig skulden även om de uppenbarligen är ditt fel. Ok men iaf så kom polisen, gör de alltid för minsta lilla trafik olycka. Jag får böter o kör bilen till bilverkstaden där min pojkvän jobbar (I know I am a lucky girl :)

Som ni ser på bilden är bilen skadad i vänstra hörnet. Försäkringssnubben kommer dit, bilen läcker. Han säger att bilen ska bärgas och dö på nån slrot nånstans. För de där lilla. Visar sig att motorn ahr blivit så illa skadad att de inte e värt att laga. Ok tänkte jag. Lite ledsen sådär, tills jag får se hur mycke mitt försäkringsbolag ska betala mig. Bilen är värderad till $4500, och jag får en check på $4000(ca.32000kr) eftersom $500 va självrisk. Jag får alltså ut 14000kr mer än jag har betalat för bilen. Lyckan var stor. Speciellt när jag hittade min nuvarande lilla pärla för bara $2000.



Visst är den söt min lilla golf. Jag betalar nu över 1000kr i månaden för försäkring. Den är så dyr för att jag fick böter vid olyckan o tog på mig skulden. Gör aldrig det!!!!!!!!!!!!!!!!!!

De resterande försäkringspengarna festade vi upp och åkte på mini weekend till Atlantic City (lilla Las Vegas). Fan va sköj vi hade :)


The Real Housewifes...

.. of Orange County.

Reality show om 5 housewifs i soliga California. Drama, pengar o karlek. tycker den e bra serie.


Man kan bli lite avundsjuk de har massor me pengar o underbar hus. Men jag e nojd med mitt liv o trivs bra har i lilla Delaware.

Just nu langtar jag till varen. E trott pa kyla o sno. Hatar att satta mig i en iskall bil pa morgonen. Skrapa rutor tillhor ju inte heller favoriten, tur att min man brukar gora de at mig :)

Later!

Babysitter

Nu e jag hemma hos min pojkvan o passar hans underbara systerdotter. Hon heter Caitlyn och ar 1 ar. Varldens smartaste o sotaste. Har inte min egna dator darfor blir det inga prickar pa a o.

Skolan var ok. Hon som sitter breve mig pa engelskan fick en babyboy for 3 veckor sen och ar redan tillbaka i skolan. Wow sager jag bara.

Har precit atit ris o kokta gronsaker till lunch. Skulle ata kott ocksa som jag hitta i kylen. Men Richard sa att de va kyckling mage (kommer inte ihag va de hette) o de sag valdigt suspicious ut sa jag at inte de haha. Kan ju beratta att jag o min pojkvan kommer fran helt olika kulturer. Jag ar van vid svensk mat, han ar fran Kenya o de ater ju inte precis kottbullar o mos dar :). Men de lagar underbar mat. Har lart mig tycka om get. Haha de trodde jag aldrig. I somras nar mina tva kompisar va har fran Sverige sa vi va pa bbq dar det serverades get, de va lite skeptiska till en borjan men de at de iaf :)

Nu ska lillan har fa lunch.
Later!

Ny dag idag!

Är lite trötter, men gillar att vakna lite tidigare så jag inte behöver sprina till skolan. Springa haha här i Amerika tar man bilen ÖVERALLT. De e sant. Där jag bor är inte uppbyggt för att gå, inga trottoarer. Du måste helt enkelt ha bil för att överleva.

Hade konstiga drömmar inatt, som vanligt. Jag kan ha de mest otroliga drömmar jag vet inte vart jag får allt ifrån.

Skönt att bara ha skola i tre timmar.

Får skriva mer sen!
Later!

Läggdax

Åhh känner mig som 14år när jag skriver förkortningar med x... haha. Men de sparar ju tid. O tid e ju pengar mina vänner. Historia lektionen va ganska interesant men de gäller att ha öronen på spets. Min lärare pratar oerhört fort. Jag har märkt att om jag tänker på nåt annat i bara en skeund har jag tappat totalt vad han pratar om. De kan vara jobbigt ibland med engelskan, jag ka ju inte riktigt alla engelska ord. Men jag har klarat mig hitills så det ska nog gå bra. Sen gillar jag läraren också för att han låter oss alttid sluta tidigare (alltid, har bara haft rvå lektioner än så långe haha)

Imon blir de pshycologi och english composition. Sen blir de gymet, stannade bara 15 min idag. Jag är en latmask!

Har ni frågor om USA eller att plugga här så svarar jag gärna på de jag kan!

Good Night!

Live from skolan!

Nu sitter jag i mitt klassrum o väntar på att min historia lektion ska börja. Spännande va :)... Idag ska vi tydligen snacka om Columbus o vilken bluff han va. Upptäcka Amerika, när de redan bott människor där i flera hundra år. Hur kan man upptäcka något som redan är upptäckt?

Alltså allt har verkligen handlat om Obama idag, lyssnade på radion på väg till skolan o då hade valt ut delar av hans speech o så hade de Tupac's låt Changes i bakgrunden. Jag började lipa, de va så fantastiskt. Att ett land som har varit så rasindelat en gång i tiden har kommit så här långt ger mig hop inför framtiden. Everybody can be a President (ok inte riktigt alla) men du förstår.

Idag har jag en plastpåse som dataväska, vilken modenörd jag e. Haha! Men orka bära omkring på en data (jag vet de heter dator)väska. När man bara ska gå från bilen o till klassrummet o sen hem igen. Idag ska jag sova i mitt eget

OBAMA OF COURSE!

Ingen har väl undgått att idag blev Obama USAs 44e President och den första afroamerikanska President. Jag tycker att detta är fantastiskt! Har kollat på TV live från DC. Fick tårar i ögonen när Obama svor eden (eller va de heter). Jag är lycklig att jag får vara här och uppleva detta. Det är amazing.



Varenda (nästan) kanal visade detta. De va historiskt.

Nu har jag iaf ätit tacos och är proppmätt. Snart ska jag gå till gymet o sen blir de skolan. Har US History halv 7 ikväll. Läraren verkar helt okej och hoppas att kursen inte blir allt för svår. Jag kan ju ingenting om American History.

Om 79 dagar åker jag till Sweden. De ska bli himla kul. Saknar alla så mycket där hemma, lr ska jag säga där borta för här i USA e ju hemma nu. Ähh jag kallar nog båda för hemma.

Later People!

Världens fulaste...

..mughållare!!! Här e den.



O den fulaste termosen. Men ack så praktisk. $2 för 4 st. Ganska bra pris tycker jag. Jag äger ju en Volkswagen Golf. Den har 2 mughållare (heter de så?) men de är ju av europeisk storlek och endast läskburkar och smala vattenflaskor passar där. Amerika är fortfarande super sizen land :)

Idag köpte vi en reciver på ebay. Den kostade $40 vilket är hyfsat billigt. Portet skulle kostat $15, men eftersom jag har ögonen med mig såg jag att han bodde i närheten av oss så vi mötte han utanför posten. Snabbt o billigt :). Älskar att fynda på ebay och amazon.com.

Nu väntar jag på att min man ska komma hem!

Later!

LOVE

Vad skulle man göra utan kärlek? Jag träffade den underbaraste människan på jorden för snart 1 och ett halvt år sen. Sen dess har de varit vi. I vått o torrt. I nöd o lust. Han är amazing, finns alltid här för mig. Tar hand om mig o bryr sig som aldrig nån har brytt sig förut. Med honom kan jag vara mig själv till 100%. Jag skulle kunna spendera dagar att bara prata om honom och hur fantastisk han är. Vi är så olika men ändå olika. V kommer från två helt olika kulturer. Jag från kalla mörka Sverige. Han från soliga varma Kenya. Vi möttes i USA och det är här vi kommer bo och våra barn kommer att växa upp.

Jag är så lycklig över att jag träffade honom. Han är den bästa som finns. Min älskling, mitt allt, min Richard!



Finns ingen vackrare, både på insidan och utsidan, människa än han!

God Förmiddag

Japp kl här är ju bara 11.45. Men jag har varit uppe me tuppen. Ibland e de hard me en snarkande pojkvän. Men jag redan hunnit köra han till jobbet, vart på gymet. Där provade jag nån ny killar amskin så imorgon kommer jag troligtvis inte kunna gå haha.

Idag är jag ledig så de blir slappt. Ska åka till återvinngen med våra återvinningsgrejer, tar med mig Robert som är min pojkvän 7åriga systerson. Sen ska ni nog till djuraffären och kolla på djuren en sväng.

Jag saknar mina (mammas) vovvvar in Sweden. Lilla Cindy o Ebba.


Här e Cindy!

Nä nu ska jag kila!

Förresten åt jag världens godaste mellis idag. Knäckemacka me Avocado på. De va smasken, har nylign börjat gilla avocado.

Later!

DIBS

Detta är Dibs


Bitar av jordgubbsglass med chocklad runt om. Mycke smaskigt :)

Nu är vi hemma från bion o de va bara skratt där Filmen Mall Cop rekomenderas verkligen!!!!

Nu tittar vi (mest Richard då) på football, oerhört viktig match men just ni går de inte så bra


Inte så bra bild, men i vänstra hörnet kan man se att vårat lag PHI (Philadelphia Eagles) har bara 3 poäng medans ARZ (Arizona) har 7 som nu under tiden jag skriver har dubblats till 14. De har alltså gjort två touchdowns. Vi får väl se hur de går, matchen är väl över om ca 2 timmar.

Jag får väl läsa mitt tantmagasin jag köpte, Woman's world.

Later people!

Sabrina

God morgon!

Undra varför man alltid ska vakna så tidigt  när man inte har skola. Well kl 8 finns ju mitt favorit program på TV

Jag har alltid gillat Sabrina Tonårshäxan, de har hängt med sedan jag va liten. Tittade alltid på Melissa Joan Heart när hon hade showen Clarissa. Den showen gick alltid på Sommarlovsmorron när jag va liten. Nu när jag e 25 tittar jag fortfaranade på Sabrina haha. Har väl förmodligen sett alla avsnitt eftersom de sänder alla säsonger om och om igen.

Idag blir de som sagt bio och football. Imon e jag ledig så jag hoppas på football party idag. Hade jag haft eget place hade jag hållt i partyt.

Va förresten och kollade pålägenhet igår. Att skaffa lägenhet här är verkligen skillnad från Sverige. Här finns de massor av lägenheter att söka. De dumma e att de alltid kostar att ansöka om en lägenhet, oavsett om du får den eller inte. Men mer om det i ett annat inlägg.

Later!

Chili's

Nu är jag propmätt vi va på chilis, som är min favorit resturang, o åt. Men först ska jag berätta om foundraisern vi va på. Det va alltså våran väns pappa som hade gått bort. Så vi samlades i en bekants hus för att prata, sen kom de en kvinna för att be och så sjöng de någon religös sång. O sen fick man säga något om man ville och sen samlar man pengar till den avlidnes familj. Tycker de är mycket fint gjort. Även om jag inte är speciellt religös av mig.

Sen på chilis åt jag bacon burger (den bästa) o min mat åt steak. Han e helt galen i steak. Med A1 steaksauce på. Den luktar vidrigt tycker jag.


Snygg bild va :)

Så nu ligger vi här i sängen o glor på TV. Med över 200 tv kanaler så borde vi hitta nåt bra att se.

Sleep tight and don't let the bed bugs bite!


Large soda please.

Åkte aldrig till bibban utan begav mig till Panera Bread istället. Panera Bread är en cafe kedja som finns i hela(?) Usa. De har supergoda smörgåsar, gratis internet, och free refill på läsk. Det är ett fenomen man inte är van vid från Sverige. Om du går på restuarang eller snabbmat eller liknande är det alltid gratis påfyllning på läsk. Kommer ihåg när jag jobbade på Burger King i Sverige och vi var läsk maskins hitler o blev helt galna om nån gäst försökte fylla på sin dricka. Haha. Här är det alltid free refill och jag tror knappast de förlorar någonting på de. Snåla svenskar!!



Eftersom jag verkligen inte är någon mästerfotograf så kom mitt finger med. Men iaf här är en large soda. Vet inte hur mycket den rymmer men den e garanterat större en en large soda i Sverige. Ni vet väl om att Amerika är super sizen land :). Jag hoppas att ni tar allt som läses här med humor och en smula ironi. Jag älskar Usa och det är därför jag bor här.

Nu måste jag återgå till pluggandet. Denna semester ska jag INTE sitta med läxor o plugg dagen innan de e due. Deal?

Plugga

Idag e du ju lördag o då är jag ledig. Men jag måste ta mig till biblioteket och plugga. Här hemma får jag inget gjort, kanske har jag för många tv-kanaler? Men istället känns de bättre o gå till bibban för där får man iallafall något gjort.

Idag får vi ta oss an Child Development o Matte för lärare. Måste ju ligga i bli en straight A student. Känns ju lite som man kastar sina (läs CSNs) pengar i sjön. Jag betalar ca 50 000kr om året bara för att gå i skolan. Sen tillkommer de ju att köpa böcker, leva, försääkring och allt annat. Men jag kan lova att 50 000kr är billigt eftersom jag går på ett community college. Ska du gå på ett najs Universitet så får du punga ut betydligt mer.


Här är några av mina böcker, de är stora o tunga, och man har oftast två böcker för varje class man läser. Jag läser ju 5 classes denna semester så gissa hur många böcker de blir :)


Senare idag ska vi på en foundraiser för en vän till oss vars pappa nyligen gick bort. Tråkigt men de är viktigt att visa att man bryr sig.


Ha en dejlig lördag!


PUG

Yes de vill jag ha, en liten pug. Pug är hundrasen mops på engelska. Söt liten hund som ser ut som den har krockat med en vägg haha.

Så himla söt. Började med att jag va i djuraffären och såg denna lilla skönhet. Ja de säljer hundar i djuraffären här, det är helt sjukt och djurplågeri tycker jag. Men iaf, har övertalat min man att vi ska köpa en när vi flyttar till egen lägenhet. Just nu bor vi i radhus med hans syster m familj. Vilket jag trivs riktigt bra med då jag älskar hans familj som min egen. Men iaf, vi har kommit överens om att skaffa en hund. Jag vill döpa hunden till Lexi, men nej det är ju ett stripper name enligt han. Haha! Ok sen ville han döpa hunden till Tuska, en kenyansk ölsort. Haha jag ska inte döpa min lilla bebis till ett ölnamn.
Sen har vi ett annat problem också. Självklart så ska min lilla bebis få sova i sängen, vilket min man säge no no no till. Hur ska vi lösa detta? Jo han sover påsoffan o jag hunden i sängen. Haha, nej jag bara skoja. De ordnar sig, jag e bra på att övertala honom.


Så himla gullig hund, undrar om den snarkar? Jag tänkte eftersom den har så platt näsa. Någon som vet?

Biler lånade från www.google.com

To the movie

På söndag ska jag o min man gå på bio. Vi väljer självklart matine kl12 på dagen o sparar därmed hela $4. Haha. Nä men de e ju fotboll vid halv 4. Sen tycker jag om att gå på bio tidigt inte så mycket folk. Vi ska se The Mall Cop

Den verkar väldigt spännande o rolig. När man går på bio i USA får man ingen plats på sin biljett utan du går helt enkelt in och sätter dig där du vill sitta. De gäller ju att vara tidig om man vill ha favoritplatsen. Alla stolar har mugghållare och det är alltid iskallt inne på bion. Bio kostar $10 att gå på ($8 om du går på matine). Snacks däremot är apdyrt att köpa. Men man får ju mega popcorn o mega drickan. Sen har de lite andra halväckliga sacker man snaska på, typ nachos med smält ost. Vidrigt!!

Sunny Friday

Yes idag är det fredag och solen skiner. Men damn it's so cold. De borde vara olagligt att vara så här kallt. det år så kallt så det går itne ens att beskriva. Tur att det är fredag så man kan vara hemma o slappa. O sen på måndag e de ju helgdag, Martin Luther King Day. Vet inte riktigt vad det innebär men bugar och bockar för att jag slipper gå till skolan.

På söndag är det två oerhört viktiga footballs matcher här, nu snackar vi Amerikansk football! 
 
Först har vi mitt (min mans) favoritlag Philadelphia Eagles
som ska spela mot de mindre viktiga laget Arizona Cardinals. De är med andra ord "the battle of the birds". Efter de matchen ska Stealers spela mot Baltimore Ravens. Så vi får hoppas att eagles vinner för de kommer de att speal i superbowl om två veckor. Asså ska jag var ärlig så e de kul att kolla på football, men inte i 4 timmar. En match är 15x4. Men med alla stop klockan hela tiden tar en vanlig match ungefär 3 o 1/2 timme att spela.

GO EAGLES!!!!

Red lights

Här i Americat finns det miljoner trafik ljus o stopp skyltar. Trakiljusen hänger (oftast) över vägen i luften. Inte som i Sverige med stolpar. Om du ska åka någonstans får du alltid räkna med marginaltid. Ska du från A till B och det tar 30 minuter bör du åka 40 minuter innan du ska vara där. Fastnar du i varje rödljus så tar de en evighet. Har du tur kan du få grönt på varje, men de händer ju väldigt sällan.

Sen är trafikljusen placerade ungefär med 200 meters mellanrum. Så tänk dig röd vid varje, detta är slöseri av dyrbar tid. Time is money you know. Har man tråkigt kan man ju alltid roa sig med att kolla vad andra människor gör när de väntar. Det är tex vädigt populärt att sminka sig vid ett rödljus, sminka sig kan man även göra när man kör. De flesta har ju automat här så bilen kör ju ungefär sig själv.

Well, rödljus har ju ett bra syfte men är så långtråkigt att vänta vid. Sen har ju inte amerikanarna riktigt upptäckt rondeller än. De kör hellre fyrvägskorsning med stoppskyltar. De tar ju också en evig tid när de e mycke trafik. Men till skillnad från oss svenskar så stannar inte amerikanarna vid stoppskyltar de saktar bara in. O självklart har jag tagi seden dit jag har kommit och gör också det!

Meet With Obama

På lördag ska jag på värsta kändisspanningen. Obama ska ta tåget från Philadelphia till Delaware för att "hämta upp" vise president Joe Biden. Jag är nästan polare med Biden då hans fru jobbar på min skola som engelska proffessor och jag har sett henne i korridoren med secret service guys hängandes i vråena. Tror dock inte att hon kommer tillbaka denna terminen. Men iallafall Obama ska hålla speech o grejer on the riverfront i Wilmington. Min kompis bor på andra sidan "rivern" och har bjudit dit mig till deras privata park som ligger utanför deras hus. http://www.theresidences.net/index_cl.php här bor de.

Iaf de ska bli himla spännande! Hoppas han vinkar till mig :) Fast man lär väl knappast se honom eftersom han har cirkus 56 livvakter ungefär.

Nä nu ska jag försöka värma upp mina frysta tår och fingrar.


Good Morning!

Nu e klockan tidigt! 6.52, jag e trött men sopbilen väckte mig. O jag har so vanligt problem med att somna om. Men jag ska snart åka hem till min man (vi e fortfarande inte gifta men) o väcka honom.

Idag ska de va freezing här. Typ -10, längtar inte. Vil ha vår o sol. Om 84 dagar så kommer jag hem på visit till Sverige. Längtar verkligen efter alla. De e jobbigt att bo ifrån sin familj, men man vänjer sig. Tur att telefon o internet finns, hur hade jag klarat mig annars?

Idag händer de inte så mycke, man får hålla sig inomhus för de e verligen iskallt. Plugga kan man ju alltid göra, väldigt viktigt. Denna termin läser jag pshycologi, child development, english composition, math for teachers, och american history. Mycke plugg me andra ord.

Vi hörs sen!

Kärlek

Min kärlek Richard betyder allt för mig

Jag o min man


Kärlek!!

DELAWARE

Jag bor ju som sagt i Delaware som är den näst minsta staten i USA. De är aldrig någon som vet vart Delaware är. Här är en liten beskrivning av DE (förkortningen)

Delaware befolkades ursprungligen av indianer från stammen Lenni Lenape, som av koloniserande européer kallades Delaware. Området koloniserades under 1600-talet i inbördes konkurrens av både svenskar (se Nya Sverige), holländare och britter. Staten är en av de ursprungliga tretton kolonier som bildade Amerikas förenta stater, och den första stat som ratificerade Förenta staternas konstitution (1787); Delaware kallas därför "The First State".Staten tillhörde de stater som tillät slaveri, men stod trots detta kvar i unionen under det amerikanska innebördeskriget.

Delaware är den näst minsta staten i unionen. Dess yta är 5 328 km² och där bor 853 476 invånare (2006). Delstaten gränsar i väster och söder till
Maryland samt i norr till Pennsylvania. I öster skiljs staten från New Jersey av Delawarefloden och -bukten.

Lånat från http://sv.wikipedia.org/wiki/Delaware

Delaware är även nära till två st IKEA, vilket är väldigt viktigt när man är utomlandsvensk!


In America

Tittar på nya säsongen av American Idol nu. Folk är verkligen drama queens här, haha!

Har ångest över att slänga mitt vackra pepparkakshus jag gjorde innan jul, o brände mig svårt. Men de e juh så vackert. Idag va man tebax i skolan igen. 2 lektioner är helt okej att ha. Psychology är intressant, hade nog varit mer intressant ( jag kan inte stava till det ordet) om jag förstod allt läraren sa. Vissa av eleverna sitter och antecknar hela tiden, jag undrar om de antecknar allt läraren säger, är det möjligt? Och om varöfr gör dem de när allt står i boken eller på power point presentationerna ändå. Jaja. Ska va straight A denna semester (de kanske jag sa förra också haha)

Well kanske ska säga nåt om mig själv. Anna 25år bor i Delaware USA sedan September 2005, bodde dock i Sverige September 2006-Juli 2007. Åkte som aupair först och kom tillbaka för att gå på college. Något som jag aldrig ångrat. Jag älskar USA. Visst e de strange här. Men jag trivs så bra här o de e verkligen hemma för mig här. Jag har min underbar man (nej vi är inte gifta) Richard. Världens bästa som tar hand om mig :). I slutet av denna månaden flyttar jag hem till han o I cant wait! Mitt rum som jag hyr nu ser ut som knarkvartet.

Jag läser early childhood education på ett community college. Kan väl motsvara förskolelärare, till skillnad från att här har du hand om barn som är nyfödda då mamaledighet knappt existerar och man får vara glad om man kan vara hemma i 6-8 veckor med den nyfödde. Men älskar barn o detta kommer bli najs tror jag!

Well nu ska jag titta vidare på idol. Sen blir de duscha o sen nanna kudden.

RSS 2.0