A Swedish Holiday!

På lördag ska vi fira midsommar här. Vi gör det för att alla jobbar ju på fredagen. Vi tänkte börja med lite poolhäng här, jag, Elin och Elise. Sen blir det full rulle efter det. Igår var jag och Elin och shoppade lite inför the party. Vi köpte blå och gula muggar och ballonger. Köpte även annanas och blåbärs jello som vi ska göra jelloshots av. Får väl se om vi kan hitta nån aquavit också så vi får en liten snaps :)

Ska göra köttbullar ikväll tänkte jag. Prinskorv har vi redan. Och sill (som endast Elise kommer äta). Sen tänkte jag baka jordgubbstårta men i cupcake format.

Det blir nog himlans trevligt!

Very oväder...

Härpmdagen när jag va på väg hem så öppnade sig himelen. Det regnade så mycket så jag blev rädd, sen började det åska, blixtra, blåsa, och till slut började de även att hagla. Hagel stora som en kronor. Då blev jag riktigt rädd kan jag tala om. Det lät som tak och glas skulle braka in i bilen. Hunden såg vettskrämd ut, stackarn. Bilar stannade överallt, folk körde på rött och svängde där de inte skulle svänga. När jag nästan va hemma blev det värre än värst, och jag körde på rött i ilfart hem. Väl hemma ville inte hunden gå ur bilen så jag fick bära honom hem. Nä de va faktist lite läskigt!

Dear Dog!

Här kommer en liten hälsning till min hund, som säkert läser min blogg varje dag haha....

- Please dont throw up after you got your medication, this will save your mummy some money.... Your mummy and daddy need to save up for some shopping in Sweden. Que?!

Min lilla underbara prins....


Ny favorit....

Jag har fått dille på pretzels. Det är ungefär som salta pinnar i diverse olika smaker och storlekar. Självklart ska detta avnjutas med en kall diet coke!


Yes Mr Officer!

- Do you have any idea why I stopped you?
- No!!
- Because here we usually drive with our lights on at night...
- Oops!

Haha...Klantarnas klant det är nog jag. I lördags kväll åkte jag in till downtown Wilmington för att hämta upp Elin och Sandra från bussen. När jag stod och väntade ville jag inte stänga av bilen för att det är inte speciellt nice område om man säger så. Så jag stängde bara av ljuset. Sen kommer de med bussen och hoppar in i bilen. Jag börjar köra och har knappt kört en minut innan jag blev stoppad av polisen. Och jag blev såklart super nervös, och sen utspelade sig konversationen ovanför. Jag hade helt enkelt glömt att sätta på ljuset igen. Men summan av kardemumman, han va trevlig och jag fick inge böter eller nåt....


Sen igår lekte jag klant igen. Jag körde in i en trottoarkant och fick punktering...... Min man va out of state och va inte available. Tur att han har underbara jobbarkompisar som kom på direkten och fixade på reservhjulet. Så det gick ju bra till slut, synd bara att vi va tvungna att köpa ett nytt däck.

Europe Vs. Africa

Jag har inte brytt mig så nämnvärt om Fotbolls VM eftersom inte Sverige spelar. Darling loves it och kollar nästan varje match. Hans hemland är ju inte heller med så han hejar på alla afrikanska lag som spelar.

Så idag spelar Danmark och Cameroun. Dvs, Europa och Africa. Självklart är vi rivaler i detta tillfälla eftersom jag hejar på Danmark och han hejar på Cameroun. Må bästa lag vinna!!!

New house

Nu har vi bott över ett år i våran lägenhet och vi har fortfarande INGENTING på väggarna INGA gardiner. Jag blir galen. Jag måste börja inreda vårat hem. Eftersom jag och darling inte är några miljonärer så blir det till att ut och leta på garage sales, där kan man fynda ALLT ALLT ALLT! Jag får dra med mig Elin :)

Men på riktigt, jag har köpt gardinstång, nokhylla, det finns saker men ändå får vi aldrig tummen ur. Nä de får bli ändring på det!!

Billigt...

Harregu vad jag fyndar nu för tiden...

Igår köpte jag 2 tågbiljetter tur och retur Göteborg-Stockholm för 970kr... Tycker det va billigt :)

Idag köpte jag två tidningspremunationer, en till mig (kvinnotidning) för $3.50 (30kr) 1år 6 nummer.... värsta fyndet. Sen köpte jag en bil tidning till darling 1år 12 nummer för $9 (76.50kr)...

Fynda fynda fynda!

Hipp Hipp Hurra

Idag fyller den här lilla prinsessan år! Min älskade brorsdotter Izabella. Sveriges största busfrö, och fasters älskling såklart!!!!



Självklart kommer hon få riktigt fina presenter från USA när vi kommer till Sverige :)


Ut och resa

Jajemän, jag och darling ska på båran första långsemester ihop. Det blir exotiska Sverige vi ska besöka (såklart!!!) Jag är jätte exited att visa darling Sverige och att han äntligen ska få träffa alla han inte har träffat ännu. 18 juli flyger vi från Newark New Jersey med SAS.... Yay :)




Snygg bild va :)


Söndag

I söndags var det dags för date time och fotboll. Jag och Darling åkte till en sportsbar som heter MVP. Där drack vi öl, åt chicken wings och waffle fries. Vi fick även sällskap av våran trevliga vän Tony. Tyskland vann överlägset (men , who cares?) haha. Sen åkte vi hem till Tony för lite drinkar och prata prata prata. Sen spelade jag sommartider och Boten Anna för de.

Idag är det tisdag och det är lite molnigt ute. Börjar dra ihop sig för lite presentshopping för en kommande resa. Mycket som ska inhandlas. Tur att jag och darling får ha med oss 92kg bagage :)

Men Snälla!

Fan va trött jag blir på att läsa sådan här skit i aftonbladet och expressen http://www.aftonbladet.se/nyheter/article7293100.ab  

Alltså på riktigt, när fan ska det börja hända någo i Sverige.. Oh no jag råka sticka kniven i någon buhu stackars mig, fan jag råkade ju bara snubbla och av misstag hade jag en kniv i min hand. Oh no jag råkade vandalisera två stolar. So what????? En 14-15 åring vet mycket väl att det är fel! Ändå gör de det, men de kan fan inte stå för konsekvenserna. Hallå!!! Nu ska vi anmäla polisen för övervåld! Övervål för what??? Ibland blir jag helt jävla galen på Sverige där det tydligen är tillåtet att göra vad som helst.

Så här står det i aftonbladet – Hade det handlat om rån eller grov brottslighet hade jag förstått polisens agerande, men i ett sånt här fall borde det klassas som övervåld att skicka en aggressiv hund på en pojke, säger Peter. Peter är pojkens pappa. Hallå???? Är du på riktig, de spelar för fan ingen roll vad för brott han har begått, ska han behandlas med bomullsvantar och silke för att brottet inte år rån? För fan, ta actions för era handlingar.

En 14-15 åring vet bättre än att sparka sönder stolar! Det är dags att Sverige vaknar upp och ger riktiga konsekvenser för folk som inte har vett att bete sig som vanligt folk.


SLUTA DALTA MED BROTTSLINGAR!!!

Super Size

Vi vet väl alla att Amerikkkkkka är the super size country. Här är ett exemple. Glassen Ben & Jerry älskar väl alla. Well I love it. Har hört att den är ruskigt dyr i Sverige, här kan man köpa den för ca $4 (ca 32kr).... Och det är väl överkomligt. Eller så kan man gå till Bj's och köpa en super size Ben & Jerry som är en quart (0.95 liter) för bara $5.... Himla trevligt och billigt...


Happy Birthday

Idag är det 1 år sen vi hämtade vårat lilla troll hos SPCA. Idag fyller han även 2år. Jag älskar min lilla vovve så innerligt mycket. Han kan driva mig till vansinne ofta, men by the end of the day så är det han som sitter brevid och älskar en i vått och tort.








Liten

Ibland önskar jag att jag kunde vara ett litet barn igen. Ni vet när största problemet man hade var vem man skulle leka med nästa dag. När man kunde sitta i soffan på kvällen och titta på bollibompa och dricka oboy och käka mackor med ost. När man kunde sitta i timmar på golve och leka med barbie, my little ponny, och dockhus. Jag hade lyxen at ha två dockhus när jag va liten, ett megastort tre våningshus som jag fick av vänner till familjen, och min mammas (?) gamla dockhus. Vilken lycka! Att få guldstjärnor i skolböckerna för att man hade gjort ett bra jobb. Varför får man inga guldstjärnor som vuxen? Är det inte viktigt att bli uppskattad som vuxen? När man var liten var hela livet var en lek, eller?. Tänk om man visste då hur mycket man skulle gå igenom längre fram i livet.

Tänk om man kunde få vara liten igen, bara för en stund, så man kunde krypa upp i mormors knä och hon klia mig på ryggen...... Härliga barndom!

Speciell Day

Här sitter jag och Zachiboy och bara slappar. Idag gör vi ine många knopp, tvättar, städar och plockar lite. Imorgon är de Zachs 2års dag, hipp hipp hurra! Imorgon är också ett år sen han flyttade hem till oss! Tänk va fort året har gått. Kan inte tänka mig ett liv utan han nu. Han är vår lilla bebis. Så imon ska vi till the pet store där han ska få sina klor slipade, han ska få välja en födelsedagspresen, och så ska vi nog hitta några yummy godis till honom. Min fina lilla pojk!


Latast i stan


Visum fråga

Fick en fråga om hur det blir på flygplatsen nu när mi visum gått ut. Tänke jag skulle svara på den. Det blir inga problem alls, jag är fortfarande här lagligt i och med att jag forfarande går i skolan. Man behöver inte ansöka om någo ny visum om man inte har planera att lämna landet. Men jag och darling planerar resa ill Kenya i December så då behöver jag ett gilligt visum för att resa in igen.

Det blir tredje gången jag åker till Amerikanska Ambassaden nu så jag börjar ju få rutin på det här :)

Kalla nordanvindar

Här ligger jag och darling och gottar oss med balkongdörren öppen. Det är ca 23 grader nu och lite friska kalla vindar (typiskt svenskt sommarväder), det är UNDERBART. Inger himla växthus utomhus, det är skönt att gå ut liksom.

Darling stannar hemma med mig idag, han har ju jobbat typ nånstop sen i fredags så han förtjänar lite ledigt.

Jag och darling tänkte åka på kryssning, de låter väl bra. Jag tycker jag förtjänar lite semester nu på sommaren haha. Fast jag kan ju inte åka utanför landet nu eftersom mitt visum har gått ut. Ska hem och ansöka om nytt i Juli...

Ska till parken snart och känna på friska vindar...



Happy Summer!

2 AM

NU sitter jag här och klockan är 2 på natten. Ska hämta darling på jobbet om en timma. Tur att man har sommarlov så man inte behöver oroa sig över att vara trötter. Det är 26 grader ute, fatta vilken värma vi har. Helt galet.

Ska man säga grattis till Sweden idag eller, det är ju nationaldagen. Får nog bära Sverige tröja och nynna på du gamla du fria.

Fina pepparkakor jag gjorde i julas



Kenya + Sverige + USA..... det är så det är :)


Latast i stan

Idag gör vi inte många knopp här hemma. Zach sover, jag slöar och tittar på film. Darling lämnade vi av på jobbet vid 10. Blir nog sent inatt igen. Men men, vi får underhålla oss själva här hemma jag och the furboll.

Solen skiner, och det är så jävla varmt ute. Det går inte att vara ute om man inte är på stranden eller vid poolen dvs. Hund stackarn kan knappt gå ut. De pratade på radion igår om hundar och värme. Det är ju jävligt lustigt att folk fortfarande lämnar hundar i bilen när de ska gå på något "snabbt" ärende. En hund kan dö på 8 minuter i värmen. På ett par minuter kan det snabbt bli upp till över 70 grader i en bil. Fy fan, sjukt varmt. Så det måste man tänka på, lämna hellre hunden ensam hemma.

Jag är så tacksam över att vi har air condition här hemma. Det hade aldrig funkat annars.

Idag ska jag inte göra något speciellt, blir nog en tripp till parken sen. Städa lite också kanske...eller inte :)

Little Zach

Ja det är ju inte aktuellt att dela med sig av snaskiga getben... Haha våran hund är crazy ibland....


Landat

Nu har jag landat i soffan efter matlagning, skyping, bilkörning och gå ut med hunden. Maten blev fab, of course! Sen skypade jag men kompis Alle i en timme. Alle är nog min äldsta vän. Det kan gå veckor (och månader) mellan gångerna vi pratar. Men det gör ingenting för vi är lika bra vänner för det. Jag längtar och få komma hem och träffa hennes lilla Viggo (och såklart kusin Jakob, och Johannas lilla Hannes).

Nu har jag precis käkat lite frukt me glass och sitter här och jäser och kollar på nån gammal High School film. Kommer bli en seg kväll... Darling ska jobba lääääääääääääääääääänge idag. Tråkigt, men det behövs ju alltid.



Some Shopping

Nu har jag varit och shoppat lite. Först åkte jag till Farmers Market där jag köpte lite grönsaker och frukt. Köpte även med mig frozen yogurt till Darling och hans jobbarkompisar. Det var självklart mycket uppskattat eftersom det är crazy hett här idag. Sen åkte jag till Acme och köpte lite mjölk, bröd och lite andra grejer. På Acme kan man köpa Wasa knäckebröd, man blir glad när man ser svenska saker i affären :)



Appropå knäckebröd så drömde jag att jag hade lagt till Richards efternamn och jag gick till skolan för att ändra mitt namn. Personen som jobbade där frågade om jag hade med mig knäckebröd som jag skulle skriva på. Vart får jag allt i från?

Nu sitter jag och äter isglass och tittar på huset fullt, ska strax laga enchilladas for lunch.

Varmt

Vi har extrem värmebölja, solen skiner det är runt 30-32 grader varje dag. Det är otroligt fuktigt och kvavt utomhus. Det är som att stiga ut i ett växthus. Får man klaga? Eller det måste man väl få om man är svensk :)..

Hunden kan bara gå ut korta stunder för han blir så otroligt varm och lägger sig ner och vill inte gå längre. Därför är våra promenader i parken ett minne blott just nu. Sist jag tog med han dit, så la han sig ner och vägrade gå så jag fick bära honom till bilen, stackarn!

Men man får väl njuta. De har öppnat våran pool men den är bara öppen på helgerna just nu verkar det som. Jag och Elin va där i måndags (det var helgdag då) det var otroligt skönt, lite kallt i början men så svalkande och gott.

Nä nu är det dags att ta ut hunden.

Memorial Weekend

Förra helgen var det memorial weekend och nu i måndags så var det memorial day. Memorial day är en holiday där vi ska minnas de som stupat i strid för vårat land här. Ja, jag skriver vårat land. Jag vet att jag inte är Amerikan men jag har bott här i 4år och ser detta som mitt lan lika mycket som Sverige. Iallafall så skulle ju detta firas med påmpa och ståt i söndags. Vi körde all in BBQ hemma hos Sam. Vi grillade mashmallows och get (bra kombination) sen åt vi pckså super delicious vattenmelon. Elin gjorde oss sällskap och det var trevligt med lite svenska. Kvällen slutade ganske tidigt för någon hade druckit ett glas vin för mycket.

Om ett par veckor är det dags för nästa holiday, då ska vi ju nämligen fira Swedish Midsummer här hemma. Snart ska köttbullarna rullas, bullarna bakas, och flaggorna hissas. I cant wait :)







Bilder från förra årets midsommarfest.


I am so good

Igår fick jag ett stort kuvert hem från skolan. Väntade ingen post från dem så jag undrade vad det var. Jo då var det ett "diplom" om att jag har hamnat på Dean's List. Vad är det tänkte jag och ringde Richard och fråga vad det vad. Det är tydligen en lista som topp studenter hamnar på. Läs mer HÄR. Jag blev iallafall super lycklig och jag kände mig väldigt stolt. Hard work pays of!



Rasism

Sitter och tittar på Remember the Titans och det får mig att fundera på det här med rasism. Det är nu år 2010 och det finns fortfarande så otroligt mycket rasism i världen, speciellt här i USA. Att vara ena halvan i ett "mixed couple" är inte alltid lätt. Folk kan ofta titta, och man vet vad de tänker. Det finns så himla många människor här som inte säger sig vara rasister men ändå tycker att man ska hålla sig till "sin ras". Då är man ju verkligen rasist. 

När jag var hemma hos in svägerska förra veckan så pratade jag med hennes son som är 8år. Vi pratade om någon flicka i hans klass och jag frågade om det var hans flickvän. Då sa han - No, she can't be my girlfriend she is white. Hans mamma blev väldigt upprörd och förklarade för honom att vilken färg man har på utsidan har ingen som helst betydelse, det är insidan som räknas. Att vi är alla samma under Gud. 

Jag tar absolut inte åt mig om jag skulle få höra dumma kommentarer om att min sambo/fästman är svart. Folk tycker som de tycker, men det är ju väldigt ledsamt att folk inte kan vara mer open minded. Jag älskar min Richard och det har inget med att göra vilken hudfärg han har. 

Jag kan inte förstå folk som fortfarande använder N ordet och skapar grupper på facebok "åh det har hetet Negerboll i 100 år vi kommer alltid kalla det för det" eller "får det inte hete Negerboll så får de döpa om vitlöken också". Jag blir bara så jävla upprörd. Men vad kan man göra? Förhoppningsvis så kommer det en dag då det INTE spelar någon roll.....



RSS 2.0