Dålig

Va dålig jag är på att skriva här.... Har haft full rulle hela veckan med skol arbete, gymet, hunden, mannen :). Nu ligger vi här mätta och glada. Vi campar i vardagsrummet för det är svinkallt i vårat sovrum, spelar ingen roll om vi höjer temperaturen för det är ändå lika kallt. + att det knakar i väggen när de blåser och då kan jag inte sova. Nä vi försöker hålla temperaturen under 19 grader, jag vägrar betala 1400kr nästa månad igen för elen. Vi betalar el+gas, så vi betalar för värmen. Men det är mysigt att sova här ute.

Vi har nämligen skaffat en high defenition box till våran TV så nu kan vi se på superbra TV, och så fick vi 90 dagar filmkanalerna HBO och Cinemax (ca 40 olika kanaler med massa bra film och serier). Och så har vi skaffat DVR så vi kan spela in direkt på TVn, superbra!

Idag har det snöat sen klockan tolv typ, så nu har vi massa snö. Och jag som trodde våren va på väg. Fast snart är det ju Februari och den månaden är jätte kort och sen kommer älskade våren. Älskar våren i USA, typ som svensk sommar :)

Puss

Hungrig

Sitter här och har precis druckit min andra redbull för dagen, inte speciellt hälsosamt. Är hungrig, men inte speciellt sugen på något vi har hemma. Ska snart åka iväg och köpa sushi. Är inte speciellt förtjust i det, men kan äta det med gurka, avokad och crabfish. Sen blir det skola, håller på att plugga det sista nu. Hunden ska ut på en runda också.

Pratade med min kära kompis Alle idag. Även fast vi typ aldrig träffas eftersom jag bor här och hon bor i Sverige så kommer vi ALLTID vara vänner. Fick även snacka lite med hennes lilla Viggo som bara är såååå söt!

Darling är och fixar min bil som ör helt störd och vill inte vara med längre känns det som. Men den ska få lite spa behandling så blir den nog bra igen. Eller den måste det för vi har inte råd att köpa en ny bil nu.

Later!

Fira Vikingarna?

Jag o Darling satt i soffan och tittade på football, det var Minnesota Vikings och New Orleans som spelade. Jag sa att jag hejar på Minnesota för de är vikingar och vikingarna kommer ju från Skandinavien. Då fråga han mig, helt allvarligt, do you guys have Viking Holiday... Haha jag skratta, men visst det kanske skulle finnas (för det finns väl inte?)...Han är härlig min darling...

Blood?

Lagade enchilladas i fredags, grymt gott. När jag tog ut taco såsen från kylen skulle jag skaka den. Vad jag inte visste var att locket inte var fastskruvat ordentligt. Så det blev lite kladdigt...



Kul och städa liksom...

Nya tag

Efter en ganska så shittttty vecka tar vi nya tag... Out with the old och in with the new. Vi börjar med ny hårfärg. Jag är ganska trött på att gå och betala ganska mycket för att fylla i mina slingor, och jag blir aldrig riktigt nöjd. Jävla amatörer här i detta land, har inte hittat någon jag gillar, sen måste man dricksa massa riksdaler också. Hallå!!! Jag är fattig studen tjag kan inte hålla på med sådana dyra saker. Så jag köpte toning som skulle vara typ ljusrbun/mörkblond. Resultatet blev helt ok.

Vad tycks?



Lördags skola

And am of to school. Yes lördags morgonar. Jag gillar det, jag kan sova alla andra dagar i veckan, och darling jobbar alltid på lördagar ändå. Har precis tagit min vitamin och ska åka förbi WAWA på vägen till skolan och köpa en redbull. WAWA är som 7 eleven ungeäfr (fast tusen gånger bättre). De säljer allt i matväg och är öppet dygnet runt. De har gör god frukost där!

Senare blir det plugga plugga plugga. Har varit lite lat denna veckan så jag har massor att göra.

Have a nice day!

Läraren i TV

Jag har en klass där man pluggar på halvfart i skolan och gör resten hemma. Så vi har DVDs med våran lärare som håller lektioner. Lite nördigt, men skönt att kunna sitta hemma istället för att sitta i klassrummet och höra någon som mala mala mala. Man slipper också anteckna för att komma ihåg eftersom man kan gå tillbaka och lyssna igen om det skulle behövas.

Nu måste jag fortsätta lyssna på läraren.

Ps, det här måste vara det måste meningslösa inlägg nånsin.

Ny Idol

I just love this guy.....


Nej

Fan va trött jag blir på mig själv. Jag är spoiled rotten rent ut sagt. Jag klagar över såna små grejer när jag har MILJONER saker att vara tacksam för. Fick en liten reality check idag när jag pratade med Darlings syster. Det var lika bra!

Jag är så oerhört tacksam för alla fina människor jag har i mitt liv, även om det skiljer många många mil mellan många av dessa fina människor och mig är jag så oerhört tacksam att de finns i mitt liv!

Voff Voff

Harregu va hunden kan skälla högt, jag blir tokig på honom ibland. Fast han är ju spoiled och kommer undan med allt för han är ju så himla söt. Nu sitter Darling och tittar på nåt mat program där de lagar turkducken, det är kyckling i anka i kalkon. Låter väl inte som my type of food.

Jag är sååååååååå trött! När jag körde till skolan, där jag har praktik, i morrse så började det snöa när jag körde söder, på vägen hem va allt borta. Konstigt väder! Men det var iallafall kul på praktiken, och barnen var väldigt goa. Vi har bara praktik 5 timmar i veckan, jag vet inte om detta är normalt eller inte. Men lagom för mig haha.

Senare blir det nog ett Zumba pass på gymet. Och sen plugga lite. Och gosa med darling, som är ledig, såklart!!


Lagligt?

Asså for real, är det lagligt att vara uppe så här tidigt? Gick upp halv sex och har verkligen grus i ögonen. Ska ha min första dag på praktiken idag, det ska bli jättekul. Mindre kul var det att äta torra knäckebröd till frukost. Fanns verkligen inget annat.

Darling fixade min bil igår, så nu rullar den igen. Heja han!

Kollade väder prognosen för nästa vecka, en av dagarna skulle det bli 12 grader...wow!! Jag hoppas inte prognosen ändras för 12 grader hade ju varit underbart!

Nä nu ska jag borsta tänderna och klä på mig!

Plugg

Här sitter jag begravd med läxor, lika bra att börja i tid. Annars är jag ju mästare på att skjuta upp saker. Men det ska bli ändring på det. Darling är och köper ny bränslepump som han ska sätta in senare, så jag kan åka till skolan. Han är så händig min man :). Tänkte käka fiskbullar i dillsås till lunch, sista fiskbullarna från Sverige. Snart får någon komma hit och hälsa på och ta med ett gäng fiskbullar, ibland kan man ha tur och hitta det på IKEA.



Vi har köpt en till bil btw. Vi köpte den av darling systers man, det är en gammal skrothög men vi gav bara 400 dollar för den så de får duga för tillfället. Lite som ska fixas på den men den går att köra med iallafall. Får hoppas att båda bilarna håller åtminstone två år till. Lilla Zach ligger och snarkar på soffan, sötnosen.

Här är en bild på våran bokhylla vi köpte strax innan jul, har inte lagt upp bild innan. Gissa vart jag köpte den!!



Biljävel

Åhh vad trött man kan bli på sin bil. Jag åkte från gymet och skulle hämta darling, jag hade lite tid över så jag stannade till vid biltvätten (såndär man åker igenom). Då dör biljävlen (ursäkte svordomar). Jaha där satte jag inne i biltvätten, ja tvätten va ju färdig men då fick de som jobba där komma och putta ut bilen till parkeringen där man dammsuger. Kl va halv fyra och darling skulle sluta fyra. Tur att hans syster va ledig idag så hon kunde hämta honom så han kunde komma och hjälpa mig. Jaja då visar det sig att brönsle pumpen är paj, ja men de blir nog billigt....NOT.

Så nu sitter jag här hemma och darling är och fixar så bilen blir bärgad. Jag är så glad jag har han! Han är bäst!!!!

Trötter

Jag har sovit så himla dåligt de sista dagarna så i morse när jag åkt och lämnat darling på jobbet vid halv sju gick jag hem och la mig igen. Brukar inte kunna somna om, men idag somn jag och sov ända till halv elva. Åhh va skönt! Fick ett positivt samtal denna morgonen, vi har väntat på försäkringpengar för våra biljetter till Sverige som vi va tvungna att avboka (i November) och nu var det äntligen färdigt att vi ska få våra pengar. Yay säger jag bara, vi ska nämligen köpa en till bil eftersom det är ganska jobbigt att vara två personer med helt olika scheman på en bil.

Snart ska jag ta ut lilla Zach på promenix, sen ska jag städa upp lite, göra matte läxa, och sen ska jag en sväng till gymet innan jag åker och hämtar darling.


Bröllop

Som nyförlovad kan man ju inte låta bli att surfa runt på olika bröllopssajter och drömma sig bort. Vi har ju bestämt oss att gifta oss 2012, kanske blir det ett vinterbröllop i December. Inte riktigt bestämt, men eftersom jag har välrdens underbaraste fästman så har han överlåtit all planering till mig (haha han försöker bara fly från all plannering). Självklart vill jag ha my fairytail dream wedding. Eftersom jag har lång tid att planera så blir det nog ett bra bröllop. Ska börja kolla runt på lokaler att ha själv festen i och så. Sen gäller det att börja spara pengar också, det är ju inte gratis precis.

Får fjärilar i magen när jag tänker på att jag ska gifta mig, det känns som det är nåt man gör när man är vuxen, och jag känner mig inte ett dugg vuxen (även om jag är 26)

Näää nu ska jag röja upp efter middagen, darling lagade Chicken Parmasean (stavning?) jättegott. Sen bakade jag brownie med diet coke, jättegott det med.


16e Januari?

Eller är det 16e Mars? För här är stårlande vårväder, med 10 plus grader och strålande sol. Man får vårkänslor så det står härliga till. Idag hade jag en av mina klasser, jag har  bytt campus så de tar ca 40 minuter att köra dit. Men det är det värt. Läraren verkar jättebra och vi fick göra många roliga aktiviteter istället för att bara sitta och lyssna på lärarens prat. Det är det värsta som finns, när lärare pratar i två timmar oavbrutet. Det är verkligen waist of my time, det går in i era örat och ut ur andra. Därför gillar jag online klasser där man inte behöver sitta och lyssna utan man gör vad som ska göras och så är det bra sen...

Igår lagade jag lasange för första gången, den blev lite torr men helt ok. Jag hade rivit morötter till det, för det vet ju alla att är ju jättegott. Darling tyckte de va lite konstigt och sa  "I have never eaten lasange with carrots before". Men iaf. Sen somnade vi tidigt vid 10, vi är ju värsta pensionärsparet...haha!

Nu ska jag försöka plugga lite...


Zumba

I tisdags och onsdags var jag på ett pass på gymet som heter Zumba, dans träning av nåt slag. Det är jättekul och jobbigt. Fast man tror knappt att det är träning, men igår hade jag grym träningsvärk i magen och på sidorna.. Häromdagen sprang jag på löpbandet också, say what?? Yes och jag dog inte, bara nästan haha. Ska försöka träna 5 dagar i veckan. Det tar bara ca 5 min att köra till gymet så det är bra. Och NEJ det går inte att gå dit. För jag har ingen lust att gå på vägen i mörker och utan trottoarer (stavning) men jag är himla glad att jag har våran lilla bil så det går så smidigt då. Heja mig!

När Jossan ska bo hos oss ska vi försöka springa 5 km i parken varje dag, så man får ju ligga i hårdträning varje dag innan det. Kanske finns det något lopp vi kan springa, det hade ju varit lite roligt.

Så heja mig!


Skolan

Nu har jag haft min första lektion, matte. Det är ju inte vanlig matte jag läser utan det är math for teachers. SÅ vi sitter ju inte direkt och löser tal utan det är mer pedagogiskt och hur ska vi kunna lära ut matte, även till smättingar. Jag hoppas att jag ska klara den kursen utan problem, det finns mycket hjälp att åf om det behövs så det är bra. Min andra klass börjar på lördag, och sen har jag två online klasser vilket känns skönt för då kan man jobba hemma i sin egen takt. Har köpt böcker också för en mindre förmögenhet, lyckade shitta alla böcker begagnade online så man sparar ju lite iaf.

Later!

Tråkigt

Igår kväll gick jag och la mig vid halv 11 och somnade relativt fort, nån gång vid 11.30 kom darling och la sig. VI han väl knappt somna innan ett jävla brak hördes, och upprörda röster. Våra grannar under oss bråkade, detta har hänt förr men man brukar bara höra ordväxlingar och sen är det över, men igår lät det som de höll på att riva hela lägenheten. Man hörde att hon gröt och han skrek. Vi måste göra nåt sa jag till Darling, sagt och gjort så ringde vi 911 som skulle skicka polisen, jag tittar ut genom fönstret och ser tjejen springa ut i jacka och helt barbent. Kom vi går ut sa jag till Richard, vi kan ta ut Zach. Vi gick ut och väl där ute mötte vi tjejen gråtandes och frysandes. Hon sa att hennes x hade stuckit nu och hon ville gå tillbaka in, jag tyckte så himla synd om henne och kunde inte låta bli att krama henne. Hoppas inte hon tyckte jag va helt knäpp för vi känner ju inte varandra. Iallafall vi går tillbaka in i huset och jag följer med henne in. Så mycket grejer som va sönder i lägenheten och glassplitter på golvet. Efter ett par minuter öppnas dörren och jag trodde det va darling men då var det hennes x som kom tillbaka och han såg helt galen ut, jag sprang ut ur lägen heten och utomhus samtidigt som polisen kommer. Jag berättar vilken lägenhet det är och de är snabbt där inne och griper killen.

Usch o fy vad obehagligt. Nu blir man lite smårädd för den här killen. Men jag hoppas verkligen att tjejen ordnar med besöksförbud för hennes egen skull. Hoppas inte han kommer tillbaka. Blir även lite skakis att han kanske skulle göra nåt mot oss eftersom jag va i hennes lägenhet när han kom in.

Vi åkte hem till darlings syster och sov över de. Jag va helt skakis och somnade inte förrän väldigt sent. Hela dagen idag har jag haft en stor klump i magen. Usch va hemskt. Jag är så tacksam att min fina sambo är så snäll och aldrig aldrig skulle få såna utbrott.

Nu vet ju inte vi vad allt handlar om och vad som har hänt mellan de två, men no one deserves that som hände igår. Man kan aldrig vara riktigt säker på nät. Jag har bestämt mig för att inhandla peppar spray och bära med mig. Kan ju alltid vara bra att ha när man går ut sent på kvällen med hunden. Så vi ska åka till någon gunstore och köpa det.


Banana bread

Håller på att baka banana bread (inte bread det är typ som kaka). Men iaf, vi hade bananer som va på väg att ruttna bort så varför inte använda de. Jag äter nämligen inte mogna bananer, det ger mig kväljningar. Håller på att småstäda och rensa lite. Lika bra att passa på innan skolan börjar. Idag spelar vårat kära Philadelphia Eagles viktig match. GO EAGLES!!

Bjuder på en liten bild på min lilla baby



Kan man vara sötare?

Härliga lördag

Sista lördagen man är ledig på länge, sen ska jag ha skola på lördagar. Det är najs, väldigt slappt... Snart ska jag köra darling till jobbet och sen ska jag till banken och betala mitt kreditkort.

Idag ska jag laga delikat middag här, pannbiff med hasselbackspotatis, kanske lite udda blanidning men det blir nog smaskens.

Jag längtar sååå efter våren. Får väl hoppas att den inte är allt för långt borta. I april blir det raj raj när Jossan ska bo här i tre veckor. De kommer bli grymt kul, då har jag spring break också..

Later!

Sååååå rolig..



På riktigt jag skrattar typ ihjäl mig när jag tittar på detta. Jossan e ju bäst på att dansa, ett under att man INTE pinkade i brallan när detta hände haha...

Freitag

Idag är det fredag och på måndag börjar verkligeheten, school is back! Har visserligen inte lektion förens tisdag så de startar ju ganska lugnt. Men jag har fyra olika klasser på vårterminen så det blir nog ganska mycke pluggande, men de ska nog gå bra. Snart ska jag hämta darling från jobbet och sen ska jag nog dra till gymet. Sen blir det att hänga i soffan resten av kvällen. Darling kanske ska ut men jag stannar hemma.

Ligger en snarkande hund här breve mig, han snarkar hööööööögt. Haha, han är så rolig. Inatt hade de snöat, men de verkar som den kommer töa bort inom snar framtid. Jag är liksom redo för spring!!! Våren är så himla härlig här in da states...

Later people!


Oatmeal

Nu har jag käkat havregrynsgröt (oatmeal) till frukost, med blåbärssylt från IKEA. Det va ju delicious, nja nästan iallafall. Men det är ju såååååå nyttigt. Snart ska jag till gymet och köra ett Zumba pass (typ dans). Sen ska jag och darling åka till DMV och skaffa ett nytt körkort till darling.

Imon fyller darling 30 år (oh my he is so old) vi har ju helt glömt av att jag ska fylla 27 liksom. Vi ska gå på bio och se avatar, det blir nog trevligt. Jag ska baka strawberry cheesecake till honom, någon lättare variant utan creme cheese med keso och ricotta cheese istället. Vi får de hur de blir.



Jag o darling på hans födelsedag 2008

Panncakes

Idag har vi haft slappar dag och kollat lite på football, vårat lag fick storstryk haha. Jag ska väl erkänna att jag inte kollade speciellt noga. Har köpt en ny telefon idag, min gamla la av utan nån varning. Förlorade allt jag hade på den, lite tråkigt. Den nya är superavancerad och verkligen inom den nyaste tekniken, not!!!! Haha den har inte ens kamera, men who cares, jag ska bara ringa på den ändå (Jocke, jag köpte en sån som ni lånade när ni va här).

Gjorde pannkakor förut, ändrade lite i receptet och bytte ut hälften av mjölet mot grov mjöl, hade bara öggvitor istället för ägg, och inget smör. Smakade helt ok men inte som riktiga pannkakor förstås.

Bara en vecka kvar på jullovet, sen väntar nästan 4 månader av stenhård pluggning innan det är dags för lååååååångt sommarlov.

Good night people!

Mitt 2009

1. Gjorde du något i 2009 som du aldrig gjort förut?
Jag blev sambo och förlovade mig

2. Höll du några av dina nyårslöften?
Om jag hade nåt kan jag säga att de gjorde jag inte haha!

3. Blev någon/några av dina vänner föräldrar i 2009?
Yes, tyvärr dröjer det tills jag får gosa med de små (som inte kommer vara så små då)

4. Dog någon som stod dig nära?
Nej, vilket jag är oerhört tacksam över!

5. Vilka länder besökte du?
USA och Sverige

6. Är det något du saknar år 2009 som du vill ha år 2010?
Nja, kanske men de e en hemlis!

7. Vilket datum från år 2009 kommer du alltid att minnas?
Julafton då vi förlovade oss.

8. Vad var din största framgång 2009?
Blev sambo, skaffa hund, och klarat skolan.

9. Största misstaget?
Misstag? Det måste väl vara all onödiga grejer man har köpt hela året (tänk va rik jag hade varit om jag sparat alla de pengarna)

10. Har du varit sjuk eller skadat dig?
SVINIS of course

11. Bästa köpet?
Hundens träningsskola, värt varenda dollar

12. Vad spenderade du mest pengar på?
Hundens träningsskola

13. Gjorde någonting dig riktigt glad?
Min älskling Richard! Gör mig alltid glad.

14. Vilka sånger kommer alltid att påminna dig om 2009?
Hmm... de är ganska många men rapa rapadapa (eller va fan den heter haha)

15. Var du gladare eller ledsnare 2009 jämfört med tidigare år?
Gladare och ledsnare

17. Vad önskar du att du gjort mindre?
Varit negativ

18. Hur tillbringade du julen?
Vi hade fest här hemma och det var himla lyckat.

19. Blev du kär 2009?
Jag blev inte kär utan fortsatte att vara kär i min Richard, sen blev jag ju kär i våran hund Zach också förstås.

20. Favoritprogram på TV?
Americas Next Top Model, och Make it or break it.

21. Bästa boken du läste 2009?
Denise Rudbergs böcker

22. Största musikaliska upptäckten?
Ja de va ju inte jag iallafall haha

23. Något du önskade dig och fick när du fyllde år?
Ja att min mamma och mormor va här på min födelsedag.

24. Något du önskade dig men inte fick?
Några miljoner kanske lol

25. Vad gjorde du på din födelsedag 2009?
Vi hade middag här hemma. Sen va jag , mamma, och mormor och fick pedikyr och manikyr också.

26. Finns det någonting som skulle gjort ditt år ännu bättre?
Faktist väldigt väldigt nöjd med vad jag och Richard lyckats astakomma.

27. Hur skulle du beskriva din stil år 2009?
Sweat pants, sweat pants, sweat pants!!!

28. Vad fick dig att må bra?
Richard

29. Vilken kändis var du mest sugen på?
Richard, han är faktist väldigt känd.....haha

30.Vem saknar du?
Min familj och mina vänner in Sweden (hoppas på massa besök 2010)

31. De bästa nya människorna du träffade?
Jossan självklart!!!


2010

Här sitter jag och darling i soffan och bara myser. Vi har precis ätit kycklinggryta som darling lagade (urgod). Fortfarande trött efter ett vilt nyår, haha not. Vi ställde in våra nyårsplaner och satt hemma i soffan och myste istället. Bästa nyår på länge. Bara vi två (och hunden såklart) i våra pj's (pyjamas för den som inte vet) och TV. Vi åt delikat middag bestående av makaroner och prinskorv (jag) och Italian wedding soup (darling). Kl 12 tittade vi på när bollen släpptes i NY, hånglade lite, och drack ett halvt glas sparkling vine (sen hällde vi ut resten av flaskan). Det var bara så underbart. Min darling är verkligen bäst, finns ingen som han!!!



Finast i världen är han!!!


RSS 2.0