Red lights

Här i Americat finns det miljoner trafik ljus o stopp skyltar. Trakiljusen hänger (oftast) över vägen i luften. Inte som i Sverige med stolpar. Om du ska åka någonstans får du alltid räkna med marginaltid. Ska du från A till B och det tar 30 minuter bör du åka 40 minuter innan du ska vara där. Fastnar du i varje rödljus så tar de en evighet. Har du tur kan du få grönt på varje, men de händer ju väldigt sällan.

Sen är trafikljusen placerade ungefär med 200 meters mellanrum. Så tänk dig röd vid varje, detta är slöseri av dyrbar tid. Time is money you know. Har man tråkigt kan man ju alltid roa sig med att kolla vad andra människor gör när de väntar. Det är tex vädigt populärt att sminka sig vid ett rödljus, sminka sig kan man även göra när man kör. De flesta har ju automat här så bilen kör ju ungefär sig själv.

Well, rödljus har ju ett bra syfte men är så långtråkigt att vänta vid. Sen har ju inte amerikanarna riktigt upptäckt rondeller än. De kör hellre fyrvägskorsning med stoppskyltar. De tar ju också en evig tid när de e mycke trafik. Men till skillnad från oss svenskar så stannar inte amerikanarna vid stoppskyltar de saktar bara in. O självklart har jag tagi seden dit jag har kommit och gör också det!

Kommentarer
Postat av: *Pinglan*

Klart du lyckas! Bara du finner viljan och motivationen så kan du klara allt. Tittar in senare idag och läser :) kram

2009-01-16 @ 08:35:38
Postat av: sara

anna! så roligt att du oxå skaffat dej en blogg :) jag har såklart följt resedagboken men detta är ju extra roligt såklart. massa kramar från mej!!!

2009-01-16 @ 15:34:46
Postat av: Debbie

Haha, ja.. här känns det som det är rondell-mode :D Har 4 rondeller på rad när man kommer ut på vägen här :P

2009-01-16 @ 18:53:01
URL: http://dendardebbie.blogg.se/
Postat av: Madde

De absolut bästa me amerikansk trafik är ju att man kan svänga höger när de e rött-ljus :D Va lite nervös att ja skulle göra de när ja va o hälsa på i sthlm i somras haha.

2009-01-17 @ 08:40:56
URL: http://www.maddes-cali-dreamin.com

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0