The big UL

Igår va vi som sagt på Ultraljud. Vi hade tid 8.30 på morgonen och vi behövde knappt vänta alls. Våran technican som gjorde UL va så himla snäll och härlig. Jag fick ligga på en brits, och så fanns det en TV på väggen som jag kunde titta på. Hon berättade hela tiden vad det var vi tittade på. Hon mätte huvud, mått mellan ögonen, alla ben, alla armar, mage, och säkert massa annat som jag redan glömt :)

Vi fick räkna alla fingrar och tår. Den lilla ville inte visa ansiktet och sätta armarna i kors över ansiktet. Hon va snabb som en vessla och röjde runt som bara den där inne.

När hon sa till oss att det  att det var en tjej började jag gråta och blev så himla glad. Självklart hade det inte spelat någon roll om det var en pojke. Men jag blev så glad :)

Ultraljudet höll på i ca 35 minuter. Hade lätt kunnat stanna där hela dagen för att titta på våran fina dotter, som ser ut som en liten alien just nu :)

När det var fördigt skulle the technican gå och prata med doktorn och visa han måtten, vi fick vänta lite men sen kommer doktorn in och sa att allt såg jättebra ut! Vad underbart!

Lilla foten





Huvudet



Tvn


The big news...

It's a


Today

Today is the day, jag är soooo excited! Om 30 minuter skall vi åka till doktorn. Jag är såååååå nyfiken på vem som gömmer sig där inne. Hopas h*n är vaken så vi kan få se h*n leka runt :)

Har precis ätit macka med randig kaviar, heja IKEA!!!! Måste dricka en liter vatten nu, har fått tips om att man ser bättre på ultraljudet...



Senare ska vi på en last prayer för J. Idag flygs han hem till sitt älskade Kenya!


Later!

Magen

Idag går jag in i vecka 19, om två veckor har jag gått halvvägs. Harregu va tiden springer iväg. Magen växer och växer. Helt fascinerande (stavning?)....

Ibland kan jag må lite illa i stunder, men abslout inte som jag mådde i början. Jag hoppas hoppas att jag inerligt slipper halsbränna....

Klockan är nu sex på morgonen och jag sitter nästan och sover efter bara fem timmars sömn. Ska åka till praktiken om en halvtimme, vilket jag verkligen inte känner för. Men jag måsta, för idag ska jag hålla lektion.

Längtar så tills torsdag!!! Är det pojke eller flicka... Spännande :)

Vilken helg

Vilken helg det ha varit.... Det har varit mycket skratt och tårar.

Begravningen var fin, och väldigt lång. Vi kom till kyrkan strax efter kl 16, och åkte hem vid 22. Kyrkan va fylld med folk från många delstater. Det gick inte att ta miste på hur älskad J va. Mellan kl fyra och fem var det öppen kista så folk kunde gå fram och ta ett sista farväl. Det gjorde vi. Det va konstigt. Såg ut som han sov, man ville nästan ruska till honom och skrika "hallå vakna, du kan inte vara borta". Det är så heartbreaking att se hans fru, hon är en underbart stark människa. Men att se henne helt förstörd, it breaks my heart. Det va musik, tal, fyra olika pastors va där. Det var verkligen en celebration för J.

J we will always remember you, we did not say good bye, we said I'll see you later.
Rest in Peace!

Celebraition

Idag ska vi som sagt på viewing och memorial service. Ungefär som en begravning, fast ändå inte. J ska flygas hem till Kenya nästa vecka och ska begravas där. Det är hans önskan och så ska det bli. Pastor Steve sa i torsdags att J var redo att dö, han visste att han skulle dö. Han ringde sina föräldrar och sa hejdå. Han somnade in med ett lysande ansikte, han var redo!

Det var fint att höra! Begravningar är inte samma sak i deras kultur som våran. För de (nu pratar jag om mina vänner från Kenya) så handlar det inte om att sörja att personen inte finns mer, det handlar om att fira att vi hade en sån fin människa i våra liv. Självklart är det svårt att inte sörja, det är svårt att inte vara ledsen. Men samtidigt så tror jag inte att det finns någon som dör som vill att alla deras vänner och familj ska sitta och sörja.

Vi kommer alltid sakna J och han kommer alltid finnas i våra hjärtan.

Lördag

Veckan har gått otroligt fort. Många tankar som har snurrat. Livet har gått vidare. När man egentligen bara ville stanna tiden och skrika! Det går ju inte. Det är jobb, skola, och hem att sköta.

I torsdags va vi på prayers for J i kyrkan. Mycket folk! Inga tårar, glada miner. Pastor Steve sa att det är viktigt att inte bara gråta utan att le och tänka på vilken underbar människa J var, att vi alla kommer ses en dag, och framför allt att fira att vi har haft en sån underbar människa i våra liv.

Längtar till nästa vecka då vi ska på ultraljud och få titta på våran lill* därinne. Att någon vi aldrig träffat kan vara så älskad! Kommer bli världens vackraste baby (såklart!!)....

Nu plugga, innan vi ska på memorial service i eftermiddag.

Vila i Frid

Älskade underbara J. Igår orkade du inte mer. Igår fick du åka till en plats där det inte finns någon smärta. Du har ro i kroppen nu...

Så många som älskar och saknar dig! Jag är så glad att vi fick träffas en sista gång igår. Jag är också glad att jag vågade gå in till dig efter du somnat in...´

Vi möts igen en dag...

Rest in Peace!

Orkar inte...

Idag orkar jag ingenting. Har tagit en nap, bestämt mig för att skippa skolan idag. Inte ätit nånting förutom skit. Jag är bara ledsen och tänker för mycket. Tänker på våran vän. Jag kände knappt igen honom på sjukhuset. Han såg så smal och gammal ut. Han vaknade till när vi kom och kände igen oss och sa hej. Jag hoppas fortfarande på ett mirakel!!!

FAN VA LIVET ÄR ORÄTTVIST!!!


Stanna upp!!!

Stanna upp och tänk till. Klagar vi på allt och inget? Är småsaker viktigt fortfarande? Vad gör det om man fick rött vid alla rödljus idag? Vad gör det om det regnar tio dagar isträck? Vad gör det om vi inte ha råd att köpa den där fina jacka? Vad gör det om vi väger lite för mycket eller har grått hår?

Det gör absolut fucking nothing!!!! Idag är ingen rolig dag, idag är en dag där livet stannade upp och jag kunde inse att jag borde vara tacksam för allt jag har! Tacksam för allt!!! Aldrig att glömma detta! Viktigaste av allt, jag är frisk. Jag har en frisk baby i min mage.

Idag träffade jag en som inte är frisk. Våran älskade vän J. Som ligger på sjukhuset och det inte finns nånting de kan göra för honom. För hans underbara fru som sitter där brevid och kan inte heller göra nånting. FUCK YOU cancer!!!!!!! Hans organ slutar att fungera ett efter ett..... Det finns inget de kan göra. Vi kan bara be och hoppas på ett mirakel! Mirakel har väl skett innan??

Stanna upp och tänk på vad som är viktigt. Inget är egentligen viktigt as long as we have våran hälsa, är friska, och har kärlek från underbar familj och vänner.

Tårarna bara rinner när jag skriver detta. Jag hoppas på ett mirakel. Vill inte att J ska lämna oss. Det är alldedeles för tidigt.....


Hormoner

Idag har bara varit en crazy day. Jag har gråtit ca 37 gånger. Har gråtit till film, när jag kände den lill* därinne, för jag känner mig som en dålig sambo. Sen har jag gråtit utan anledning också. Bara gråta och sitta där och inte veta varför jag gråter. Tokiga hormoner..haha..

Snart ska jag kalla på John Blund. Är trött och mätt. Har precit ätit mac n cheese och druckit ett stort glas mjölk. Mjölk, jag har en confession. På 2 dagar har jag druckit fyra liter mjölk. Det är helt crazy, I can't help it! Jag är beroende av mjölk.

God natt... och tack för att ni läst det här otroligt tråkiga inlägg!

Somebody call 911....

.... Ja de fick ju bli jag då. Igår när jag skulle ta hunden ut för natten så hängde det massa tonåringar i våran trappa. De gjorde väl inte speciellt mycket, förutom att vara otroligt högljudda och jävligt nonchalanta. Dvs de flyttade sig INTE när vi kom med hunden ut satt fint kvar i trappen så vi fick knö oss typ. Det fick mina hormoner att rasa. VI åkte till affären och jag ringde faktist 911 så polisen fick komma och plocka bort dessa ungdomar. Det är nämligen förbjudet att hänga runt här, speciellt när man inte bor här.

Alltså jag förstår ungdomar som inte har någonstans att vara, men det som störde mig va att de inte flyttade på sig när vi kom. Så jävla nonchalanta! Well de va borta när vi kom hem från affären. Thank you New Castle County Police!!

Nu ska jag gå till skolan...

Still slapp

Fortfarande slapp! Lat, trött. Har gjort lite nytta iallafall. Varit och betalat mitt kreditkort, bakat äpplekaka, diskat, promenerat med hunden. Nu har jag en inlämning kvar att göra idag. Sen är en av mina kurser klara, only three to go. Halva terminen är över! Jullov är efterlängtat. Sofie och hennes significant other kanske kommer över. Jag hoppas verkligen det. Det hade varit urkul med lite svensk besök!

På tal om svensk besök så får jag det på tisdag. Jag längtar :) (hemlis, jag längtar massa efter lösgodiset som hon har med sig)... Nästan så jag skulle kunna åka upp till NY för att hämta det haha...

Ikväll blir det fredagsmys med darling. Vi ska äta köttfärslimpa med potatismos. Smaskens!

Slapp

Efter att det hade regnat hela dagen igår, så skiner solen idag. På tisdag kommer Jossan och hennes kompis hit. Det ska bli himla kul att ses igen. Jossan är toppen!!! :)

Idag ska jag göra massa ärenden som jag inte gjorde igår, för att jag var för lat. Sen hade jag två skype dejter också. Pratade med Alle och Sofie, mina underbara vänner hemma i Sverige!! I miss you guys!

Så idag blir det en ganska tråkig dag.

Klockan är halv nio, och jag har redan gråtit två gånger, jag skäms nästan att säga vad ajg grät för. Jag kollade på TV programmet the Nanny. Och barnen mamma är ju död i serien och de pratade om henne och tittade på videos om henne. Tårarna bara sprutade.... Hormoner säger jag bara :)

Happy Friday!!!

Scones

Nu ska jag baka scones till mig och darling. Det var längesen vi hade sovmorgon och åt frukost i lugn o ro. Scones är så gott, och så himla lätt att baka!

Nu har kylan kommit på riktigt, man vill gärna ligga kvar i sängen på morgonen för det är så kyligt. Men har man hund så måste man gå ut. Vi kanske ska skaffa en korg så kan vi hissa ner han från balkongen, haha...nä jag bara skoja.

Idag har jag massvis med ärenden. Plugga, tvätta, städa, återvinna, plugga lite till, titta på Americas Next Top Model. Massa bra TV idag :)

Baka baka nu!


This I want

Den här tror jag att jag och darling har bestämt oss för. Jag har hittat en affär i Delaware som har den. Vi ska åka och kolla och klämma och känna på den senare i höst.... Har läst många bra recensioner om den på nätet. Undra om den finns i Sverige?



Kostar 680 dollar... hoppas den är prisvärd!

Ett samtal

Idag var jag som sagt och pratade med mina dvisor här på skolan. Allt känns jättebra just nu. De kommer hjälpa mig med allt och försöka ordna så jag kan plugga i förtid. Ska ha praktik på 225 timmar, ca 20 timmar i veckan. Han sa att jag kunde börja med det innan terminen startade. Mina två andra klasser jag tar kommer jag ha min nuvarande lärare, hon är helt underbar. Och jag vet att hon kommer jobba med mig, och försöka hjälpa mig så smidigt som möjligt.

Nu är det bara till att vänta till 15e November då regestration börjar. Jag hoppas hoppas att jag kommer må bra resten av graviditeten så att jag kan fortsätta med skolan och sen ha ett långt ock skönt sommarlov tillsammans med den lill*. Och sen har jag bara höstterminen kvar sen ÄR JAG FÄRDIG UTBILDAD LÄRARE!!!! Yay :)

Whats for dinner?

Popcorn

Nyponsoppa

Pepparkakor


Körv

Här sitter jag och har ätit korv stroganoff gjord på varm korv, eftersom älskade falukorv inte verkar existera i detta land. Jag är så trött på att äta mackor, flingor, ägg kan jag verkligen inte äta!

Idag är det plugg, plugg, plugg, plugg. Senare ska jag möta min advisor i skolan och vi ska prata hur och vad vi ska göra nästa termin. Terminen är från 10 januari till 10 maj. Jag är beräknad till 28e mars. Så förhoppningsvis kan jag göra färdigt allt innan det datumet så jag kan vara ledig sen. Det känns skönt att jag är skyddad under lagen när det gäller att föda barn och gå i skolan. Mina lärare är tvungna att hjälpa mig för att jag ska klara skolan samtidigt somjag föder barn (det lät hel konstigt, men ni förstår). Jaja de ska ordna sig. VI är ju två föräldrar till barnet!

Nä nu ska jag strax köra darling till jobbet, och hunden ska ut och göra sin behov!!

Later!

Lill* Hjärtat

Idag va vi hos doktorn och fick lyssna på hjärtat, helt fantastiskt! Först hitta hon det inte och det brusade bara, doktorn sa att h*n röjde runt som bara den därinne. Sen fick vi höra hjärtljudet. Om två veckor har vi ultraljud och då ska vi få reda på om det är en han eller en hon. Jag längtar och är sååååå nyfiken.

Nu har jag precis tagit en nap. Va uppe kl fem i morse (som vanligt).... Och är så extremt trött idag. Har sjukt mycket skolarbete denna veckan så det är lika bra att börja med det.

Later...

Ledsen

Nu sitter jag här och gråter och är ledsen för hunden är helt galen. Bara skäller och skäller just nu. Jag blir bara arg och ledsen. Mår inte bra idag, har varit ca 27 grader under dagen och det är för varmt. Jag pallar inte det just nu! Jag blir helt slö och känner mig sjuk typ. Imon ska det "bara" bli 22 grader, och sen ska det väl äntligen hålla sig under 20 strecket. Sitter och försöker plugga, men min lärare tycker tydligen att jag ska läsa igenom en 55 sidor lång bok om lekplats säkerhet. No thank you! Får ögna igenom och se om jag kan få ihop en sida reflection över det. Får väl skriva extra mycket om mina åsikter, och dubbelt radavstånd förstås :)

Nu längtar jag efter darling och hoppas han kommer hem snart! Längtar så till imorgon och läkar besök. De ringde idag och påminde om besöket imorgon. Det gör de alltid, så det är ingen risk att man glömmer. Service kallar jag det!

Kanske får bli lite julmust och pepparkakor senare, bara för att!!!




Jaha...

Då sitter man här klockan 5.37. Är inte speciellt trött eftersom jag gick och la mig runt nio tiden igår kväll. Har sovit lite halvkasst inatt, vridit och vänt på mig. Hunden tar för mycket plats. Jag har inte hjärta till att putta ner honom för då sitter han nere vid sängkanten och ser så olycklig ut. Han vet precis hur man lindar matte runt lillfingret haha.

Har käkat rostisar och druckit chokladmjölk. Är sjukt sugen på bakad potatis. Det kan man väl göra i micron?

Får se om jag orkar baka lussekatter senare idag, det hade ju varit smaksens med en lussekatt och lite julmust!

Later!!

IKEA

Fick lurat med mig darling till IKEA idag, han är inte speciellt stort fan av att åka dit jämt och ständigt. Kärlek kallas det :). Vi köpte julmat (I know it is Oktober), lite julpynt (lite), lite småsaker till den lill*. Köpte tolv liter julmust. Som INTE ska drickas nu utan i December, det gäller att vara ute i god tid. Tänk om det skulle ta slut. Då står man där med skägget i brevlådan. Fick en längtan efter 10 December också. Då har IKEA all you can eat Swedish Julbord. YAY!!!!!! 10 dollar kostar det, urbilligt! Jag och Darling ska ta med hans syster och ungar dit. Det lär bli trevligt, och jävligt gott. Swedish julbord buffe lär ju vara en dröm för preggo me :)

Nu håller vi på och städar städar städar. Darling kastar gamal mat som jag köper men inte äter. Har lite läxor att göra idag också. Sen blir det sova, praktik imon.

Sen på tisdag ska vi till doktorn och lyssna på lilla hjärtat :).. Det ska bli mysigt!!!!

Natti natti

Här e jag och magen...


Kass

Fan va kass jag e! Det blev ingen skola, jag vet inte riktigt varför. Jag hade helt enkelt ingen lust!!! Men men life goes on och det är ingen större fara att missa en lektion här och där. Nu sitter jag här och latar mig istället och ska strax köra darling till jobbet.

Vi tittade på filmen Overboard (tjejen som föll överbord). I love that movie. Men herregud vad jag lipade hundra gånger idag, lipa när det var lyckligt, sorgligt. Darling bara skrattade åt mig (han är van nu).. Dessa hormoner alltså. Jag gråter minst tre gånger om dagen. Det kan va över allt och ingenting! Haha!!!

Later!

Da School

Här sitter jag kl 7 en lördags morgon, har varit vaken en dryga timme. Why??? Ska jag alltid vakna så tidigt? Kan ju iofs ha med att göra att jag går till sängs tillsammans med pensionärerna. Igår somnade jag runt halv tio på soffan. Fatta hur trött man är! Det är jobbigt att grow a baby :)

Igår va jag på red robin och käkade med Elin och hennes vän. Det var trevligt, och himla god Mac n Cheese... Dessförinnan va jag i en pyssel/tyg affär och kollad ein lite tyger till babyrummet. Blir nog till att sy egna gardiner, hittade jättefina rosa tyger med apor på. Vi ska nämligen köra aptema i babyrummet. Aptema låter verkligen jättefult, monkey theme låter mycket gulligare :)

Om en timme är det dags att köra till skolan. Hoppas det blir en kort lektion idag.

Confession time: Åt kladdkaka till frukost :)



Mac N Cheese

Kladdis

Nu har jag stoppat en kladdkaka i ugnen. Nu ska det fredagsmysas på högnivå. Sitter här med plugg plugg plugg! Samtidigt tittar jag på en prinsessas dagbok (är jag verkligen 27år). Jag gillar att titta på disney chanel och tonårs program.

Igår va jag på BJ's och handlade mjölk. De hade fullt med halloween pynting man kunde köpa, det lustiga va att brevid halloween pyntet va julpyntet, det var lastgranar, metervis med inslagspapper, julgrans kulor i massa fina färger. Jag fick lägga band på mig själv och inte börja köpa en massa julgrejer.

Försökte lägga upp bilder från min iPhone, men de funkar ju inte.....

Idag skiner solen och det ska nog bli uppemot 20 grader. Hoppas det regnar snart igen... Regn är myspys..

Happy Friday people!



Snart hoppas vi att det ser ut så här :)

Saffran

Idag va jag i the Indian store och köpte saffran. 1gram för 7 dollar, inte illa. Det är dags att baka lussebullar nämligen. Jag så såååå sugen på det. Får nog bli ikväll eller imorgon. Imorse åt jag pasta till frukost. Jag har knäppa saker för mig just nu....

Igår rensade jag och darling gästrummet, to be babyroom, och vi slängde lite grejer och rensade lite. Då bestämde sig även hunden för att städa, och även flytta ut. Hans bur står där inne med gosefilt och vattenskål. Han tog filten och drog ut den ur rummet, och sen bar han iväg vattenskålen också:). Han är lite rolig. Imorse flyttade jag in hans bur till vårat sovrum, hoppas att han ska börja sova därinne på nätterna. För no more dog in the bed! Han älskar att sova i sin bur, och självklart är buren öppen så han kan gå in och ut.

Nä, dax att plugga kanske??

Ny vecka...

Idag går jag in i vecka 16, om 4 veckor är vi på halvtid...yay!!! Om 3 veckor är det dax att veta flicka eller pojke... Jag är såååååååå nyfiken. En liten del av mig tror faktist att det är en flicka därinne. Men jag vet inte.... Har gjort massa old wifes tales test på nätet och alla sa flicka förutom en, som sa 50/50. Har även kollat på the chinese gender chart, och där säger mer flicka än pojke. Men vi får se! Jag blir lika glad för vad det än är :)

Nu sitter jag här och är lat och har ätit varma mackor. Är sugen på chicken red curry och kladdkaka.... Ge mig nu!!!

Ikväll har jag skola och prov, borde plugga. Vilket jag ska, alldeles strax. Jag ska bara........ göra tusen grejer först!

Idag har jag mått lite illa. Hoppas det går över sooooooon...

Later!

Mätt

Nu har jag ätit fiskpinnar, potatismos, gurka och majs.. Himlans smaskens! Darling gjorde urgott potatismos, det var himmelskt!!! Hunden står här och tittar på mig, han kanske tror det är feeding time...But no inte än.

Idag pratade jag med min älskade mamma. I miss her so much! (Självklart saknar jag alla i min familj, dont forget that)....

Blir plugga resten av dagen, har prov i morgon och andra grejer som ska inlämnas. Jullov snart??

Hösten har kommit med stormsteg. Igår va det 10 grader och regnade hela dagen. I love it! Äntligen får jag använda mina fina gummistövlar som jag köpte på Jula i somras. Jag gjorde ett riktigt kap nämligen :)....

Sugen på kladdkaka med vispgrädde.. Får se om jag orkar baka en senare. Jag gör nämligen den godaste kladdkakan ever (det är sant).... Mums, nu blev jag ännu sugnare.... Dear cravings... haha... Nä faktist det enda jag really crave är mjölk... Mjölk mjölk mjölk... I love mjölk!!!

Later!!

Min Man

Han är den bästa. Just nu står han och lagar mat till sin gnälliga, gravida kvinna.... Idag är jag bara gnällig och trött. Gick och la mig kl 21 igår (min vanliga bedtime) vaknat flera gånger, ca 34 gånger för att gå och kissa, och sen 72 gånger för att det är sååå obekvämt att ligga ner i bland. Sen vaknade jag kl 4 imorse, och då va det ingen mening att go back to sleep eftersom jag skulle åka halv 7 till praktiken...

Väl på praktiken spenderades hela dagen inne, eftersom det regnade och tydligen är amerikanska barn allergiska mot regn. Gummistövlar och regnjackor är bara en accessoar här.. Hallå!!! Ever heard about galon byxor??
Alla barnen skrek i ett, till den grad att jag börjar snart tro att våran bebis kommer komma ut med hörselskador (obs skämt!!)...

Tur att jag har Richard, han är så underbar mot mig. Han gör så mycket för mig (det har han alltid gjort). Jag älskar när han klappar och pussar på min mage och jag vet att han älskar våran bebis så himla mycket, precis som jag!!! 25 weeks to go!!

Nä nu blir de mat.... hemmagjort potatismos och fisk och kokta grönsaker! Och självklart en sju åtta glas mjölk till det :)

Nite nite

RSS 2.0